Presupusa ceartă dintre familia Vasilescu (Olguța Vasilescu și Claudiu Manda) și președintele PSD, Viorica Dăncilă, a fost gândită cu o zi înainte, potrivit unor surse din PSD, scrie newsweek.ro.

Scopul celor care se ocupă de strategia PSD a fost victimizarea candidatei social-democrate. Un lider PSD s-a lăudat, în interiorul partidului, că strategia a funcționat, iar presa a preluat masiv acest fals scandal, fără să-l verifice.

Olguța Vasilescu le-a transmis colegilor de partid că intența de vot pentru Dăncilă ar fi ajuns la 45% și va crește, urmare a prezentării lui Dăncilă în postura de victimă a atacurilor din propriul partid. 

Mai multe televiziuni și publicații on-line au scris, la 12 noiembrie, că liderii PSD s-ar fi certat atât de tare în ședința Comitetului Executiv al partidului încât vocile se auzeau în curte. Viorica Dăncilă ar fi fost deranjată de afirmațiile pe care le-ar fi făcut europarlamentarul Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu, și șeful PSD Dolj.

Să spuneți că nu puteți să câștigați alegerile prezidențiale cu o proastă, nu vă face cinste. La europarlamentare ați avut alte interese”, i-ar fi reproșat Dăncilă lui Manda. Mai multe publicații au susținut că Dăncilă ar fi plâns în acea ședință. După reuniunea C.Ex. a PSD, Dăncilă s-a afișat alături de Olguța Vasilescu și a negat orice conflict. 

Potrivit surselor din PSD, o altă direcție a strategiei acestui partid va fi asmuțirea electoratului USR împotriva lui Iohannis. Acestui electorat urmează să i se inoculeze idea că serviciile secrete, controlate de Iohannis, s-ar afla în spatele anchetei Rise Project. Liderii PSD urmau să se folosească de contactele din USR pentru a propaga acest mesaj.

Tot Olguța Vasilescu ar urma să gestioneze mesajele destinate indecișilor, mesaje în care să se susțină că guvernul PNL vrea să taie salarii și pensii, invocând guvernarea Boc/ PDL. Dealtfel, joi, Vasilescu a postat pe propria pagină de Facebook un mesaj în acest sens, susținând că ea a fost cea care a crescut salariile și pensiile. Ea le-a recomandat colegilor să nu răspundă atacurilor de pe rețelele sociale. 

În sfârșit, strategia solicitării unei dezbateri cu Iohannis a fost gândită astfel încât aceasta să aibă loc la un post de radio unde moderatorul putea să o ajute, discret, pe Dăncilă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here