Cristi Puiu primeste premiul pentru cel mai bun film, la finalul celei dea de a VIII-a editie a Galei Premiilor Gopo, in Bucuresti, marti, 21 martie 2017. Inquam Photos / Octav Ganea

Actorul american Matt Dillon se va alătura juriului internaţional al celei de-a 77-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia (2-12 septembrie 2020). Regizorul român Cristi Puiu nu va mai face parte din acest juriu, au anunţat marţi organizatorii evenimentului, transmite Agerpres.

În acelaşi comunicat, organizatorii Festivalului de Film de la Veneţia i-au mulţumit regizorului Cristi Puiu „pentru că a acceptat numirea (în juriul competiţiei internaţionale, n.r.) atunci când aceasta i-a fost oferită şi pentru sensibilitatea pe care a demonstrat-o în încercarea sa de a îşi onora angajamentul, chiar şi atunci când au apărut anumite dificultăţi neaşteptate„.

Deși nu există niciun indiciu că înlocuirea lui Cristi Puiu ar avea vreo legătură cu declarațiile sale recente, evenimentul vine la doar două săptămâni după ce a criticat măsurile anti-COVID pe scena festivalului de film de la Cluj (TIFF).

Cariera de succes a actorului Matt Dillon se întinde pe durata a peste trei decenii şi cuprinde o gamă variată de roluri dramatice şi de comedie. Matt Dillan şi-a dovedit versatilitatea artistică şi atunci când a interpretat un poliţist rasist în filmul „Crash”, regizat de Paul Haggis. Acel rol i-a adus actorului american nominalizări la Oscar, Globul de Aur, SAG Award, Critics Choice Award, BAFTA şi premiul Independent Spirit.

Graţie interpretării senzaţionale din drama „The Outsiders” şi transformării sale hilare într-un detectiv obsedat din comedia „There’s Something About Mary”, Matt Dillon şi-a dovedit lui însuşi că este unul dintre cei mai versatili actori ai generaţiei sale. Pe lângă faptul că este un actor strălucit, Matt Dillon a scris scenariul şi a debutat în calitate de regizor cu filmul „City of Ghosts”, în care a jucat alături de Gerard Depardieu, Stellan Skarsgard şi James Caan.

Recent, starul american a regizat un documentar, aflat în prezent în post-producţie, despre cântăreţul cubanez El Gran Fellove.

În urma anunţului de marţi al organizatorilor Mostrei, compoziţia definitivă a juriului internaţional de la Veneţia este următoarea: Cate Blanchett (preşedintele juriului, actriţă australiană), Matt Dillon (actor american), Veronika Franz (regizoare şi scenaristă austriacă), Joanna Hogg (regizoare şi scenaristă britanică), Nicola Lagioia (scriitor italian), Christian Petzold (regizor şi scenarist german) şi Ludivine Sagnier (actriţă franceză).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here