Regulile foarte stricte care vor guverna Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sursa: Pixabay

Fără alcool, fără îmbrăţişări, fără aclamaţii, fără autografe: organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au dezvăluit miercuri noi reguli foarte stricte pentru spectatorii „Jocurilor Olimpice Pandemice”, cu o lună înainte de ceremonia de deschidere, transmite News.ro.

Preşedintele comitetului de organizare, Seiko Hashimoto, a declarat că „starea de spirit festivă va trebui eliminată” pentru a găzdui Jocurile în condiţii de siguranţă, recunoscând că organizatorii vor trebui să fie „creativi” pentru a instaura o atmosferă pozitivă, informează lefigaro.fr..

Oficialii olimpici au decis luni să permită maxim 10.000 de spectatori, dar Hashimoto i-a avertizat să nu se aştepte la felul de petrecere la care au dreptul în prezent fanii fotbalului la Euro-2020. „În Europa se sărbătoreşte. Din păcate, s-ar putea să nu putem face la fel”, a spus ea.

În Japonia, spectatorii vor trebui să îndeplinească mai multe cerinţe anti-Covid pentru a intra la locurile competiţiilor. Oricine înregistrează o temperatură a corpului peste 37,5 grade în timpul a două verificări separate va avea intrarea refuzată, la fel ca oricine care tuşeşte sau nu poartă o mască. Persoanele nu îşi vor primi banii înapoi dacă intrarea le va fi refuzată.

Odată ajunşi în incinte, spectatorii vor putea aplauda, ​​dar nu vor avea dreptul să-i încurajeze pe sportivi sau „să intre în contact direct cu alţi spectatori” şi vor fi sfătuiţi să meargă direct acasă după competiţii.

De asemenea, va fi interzis să se solicite autografe sau „să exprime sprijin verbal”, să fluture steguleţe sau să se angajeze în „orice formă de aclamaţie”.

La Jocurile Olimpice, spectatorii vor trebui să se descurce şi fără alcool, ceea ce este permis la alte evenimente sportive care au loc în prezent în Japonia. Această interdicţie a fost decisă „pentru a atenua cât mai mult posibil preocupările publicului”, a explicat preşedintele Tokyo-2020. „Oamenii pot simţi bucurie în inimile lor, dar nu pot fi zgomotoşi şi trebuie să evite mulţimile”, a spus ea, adăugând: „Depunem mult efort în găsirea unui nou mod de a sărbători”.

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august.

O alianță transatlantică în problema climei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here