„Renașterea Maramureșului”, un referendum pentru creșterea natalității. Câți bani poate primi o familie la primul copil

La alegerile locale, autoritățile din Maramureș vor să organizeze un referendum pentru creșterea natalității. Familiile urmează să primească 10.000 lei după primul copil, iar la al treilea copil să aibă reduceri la impozite, transmite Mediafax.

Denumit „Renașterea Maramureșului”, proiectul va fi finanțat din fondurile județului, dar și din bugetul unor primării, a afirmat vineri președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

„Vrem să organizăm un referendum odată cu alegerile locale prin care dorim să creștem natalitatea în județul Maramureș și să recompensăm familiile care aleg să aibă copii. Prin proiectul «Renașterea Maramureșului» propunem ca fiecare cuplu de tineri ai Maramureșului, după ce se căsătoresc și fac primul copil, să primească o sumă importantă de bani, un stimulent, pentru a putea crește copiii. Suma ar trebui să o primească o singură dată, după nașterea copilului, și ne gândim la o sumă fixă de circa 10.000 de lei, suportată de Consiliul Județean și de primăria unde locuiește familia. De asemenea, propunem ca la fiecare al treilea copil, familiile să primească o scutire pentru impozitele pe casă, pe mașină, pe teren, iar acestora trebuie să le asigurăm locuri de muncă”, a explicat șeful CJ Maramureș pentru Mediafax.

Gabriel Zetea a adăugat că CJ Maramureș urmărește ca tinerii din județ să revină la formula de bază a societății, la familie, să se căsătorească și să aducă pe lume copii.

La nivelul județului Maramureș se înregistrează, anual, între 4000 și 5000 de nașteri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here