O echipă formată din zece cercetători științifici de la Centrul Medical Erasmus din Rotterdam și de la Universitatea Utrecht spun că sunt primii din lume care au descoperit un anticorp capabil să combată o infecție cu varianta Covid-19 a coronavirusului. Descoperirea ar putea duce la crearea unui medicament antiviral și la posibilitatea oamenilor de a se testa acasă pentru prezența virusului, informează nltimes.nl.

Sunt prea bătrân pentru a sări pe o masă”, a exclamat profesorul de biologie celulară Frank Grosveld pentru revista Erasmus. Articolul este comentat și de către alți cercetători pe platforma online BioRxiv, iar cercetătorii speră că va fi publicat și de revista de știință Nature.

Aici raportăm un anticorp monoclonal uman care neutralizează SARS-CoV-2 (și SARS-CoV)”, afirmă cercetătorii în rezumatul lucrării academice. Acesta este virusul SARS-2, care determină boala indusă de coronavirus sau Covid-19, pe scurt.

Aceștia susțin că anticorpul pe care l-au găsit „neutralizează” virusul și „oferă potențialul de a preveni și / sau trata COVID-19, și, de asemenea, și alte boli emergente viitoare la om cauzate de viruși din subgenul Sarbecovirus”.

Din câte știm, acesta este chiar primul anticorp care blochează infecția”, a explicat Grosveld pentru sursa citată. „A găsi ceva de genul acesta este foarte rar”, a spus el.

Rezultatul cercetărilor lor nu ar duce neapărat la un vaccin, ci mai degrabă la un medicament nou care ar putea fi folosit pentru a-i trata pe cei infectați cu tulpina actuală de coronavirus. Medicamentul ar putea fi dezvoltat mult mai rapid decât un vaccin, dar ar avea nevoie de luni de testare, a spus el, adăugând că ar fi, de asemenea, mai scump să se producă decât un vaccin.

Încercăm acum să cooptăm o companie farmaceutică care poate produce anticorpul pe scară largă, ca medicament”, a spus Grosveld.

Din punctul de vedere al unui pacient, acum este vorba de așteptare – doar o așteptare în acest moment – că infecția va fi oprită și astfel va oferi pacientului posibilitatea de a se recupera„, a mai declarat Frank Grosveld pentru revista citată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here