Foto: INQUAM/George Călin

Fostul Avocat al Poporului Renate Weber a acţionat în instanţă Camera Deputaţilor şi Senatul, după decizia de demitere din funcţie, informează News.ro.

Renate Weber contestă în instanţă decizia Parlamentului de a o schimba din funcţie, dosarul fiind înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti.

Următorul termen în proces este stabilit pentru data de 2 iulie, de la ora 12.00.

Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului va fi discutată, marţi, şi de către Curtea Constituţională, la solicitarea PSD.

PSD a sesizat Curtea Constituțională cu privire la hotărârea Parlamentului nr. 36/2021 pentru revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

Pe 16 iunie, Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, într-un plen reunit, proiectul de hotărâre pentru revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

Totodată, Comisia de la Veneţia a cerut explicaţii preşedinţilor Camerelor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, în legătură cu revocarea lui Renate Weber din postul de Avocat al Poporului, într-o scrisoare transmisă la o zi de la votul din Parlament pe această temă.

Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, cu majoritate de voturi, miercurea trecută aviz favorabil pentru ca Fabian Gyula să fie în funcţia de Avocat al Poporului. Acesta este lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi a fost propus pentru această poziţie de către UDMR şi este susţinut şi de PNL.

1 COMENTARIU

  1. Sobolania avocatului de sobolani, si nu al poporului roman, continua. Si atunci de ce am mai intreba despre o constiinta sobolaneasca a acelui specimen ajuns avocat ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here