Replica unui deputat USR pentru PSD-iști: În urmă cu patru ani, la tribună stăteau Dragnea și Tăriceanu. Unul e la închisoare, altul trimis în judecată. România se schimbă

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, a declarat, miercuri, în ședința de plen, că România se schimbă și că în urmă cu patru ani la tribuna Parlamentului stăteau Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, iar acum unul este în închisoare, iar celălalt a fost trimis în judecată.

Moșteanu a afirmat că a venit momentul că USR-PLUS să guverneze România pentru că în Parlament legile bune să nu mai stea în sertare.

„România se schimbă. În urmă cu patru ani la tribună stăteau Dragnea și Tariceanu, unul e la închisoare, altul trimis în judecată. România se schimbă. În urmă cu patru ani în primele bănci se aflau Florin Iordache, Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea. Azi sunt fețe noi care inspiră încredere în viitor. Noi cei care am luptat suntem aici, a venit momentul să guvernăm România, să facem un Parlament în care legile bune să nu mai stea în sertare. Văd că încă mai validați parlamentari cu probleme penale, sper să vă schimbați mai repede”, a transmis Ionuț Moșteanu.


Noi, cei 80 de parlamentari ai USR PLUS, suntem aici pentru că românii au decis că nu mai merge politica așa cum a mers 30 de ani. Suntem singurul partid care a înregistrat de la un mandat la altul o creștere semnificativă și le mulțumesc românilor că au avut încredere în noi. Am ajuns aici pentru că nu am uitat nicio secundă de unde am plecat, care este mandatul și în numele cui îl exercităm. Suntem aici pentru că Stelian Ion s-a bătut cu armata lui Dragnea în acest Parlament. Suntem aici pentru că avem printre noi oameni care nu ezită să renunțe la beneficii majore la Bruxelles că să vină la muncă grea în administrația națională. Îi mulțumesc lui Cristian Ghinea pentru altruism”, a spus Moșteanu, la ședința de investire a Guvernului Cîțu.

El s-a referit și la ceilalți miniștri propuși de USR PLUS.

Suntem aici pentru că al nostru coleg Catălin Drulă a lăsat cariera într-o multinațională pentru că nu voia doar să vorbească de autostrăzi, ci să pună mâna la construcția lor. Suntem aici pentru că Vlad Voiculescu nu a renunțat nicio clipă să lupte pentru ce s-a luptat întotdeauna: un sistem de sănătate care vindecă, nu îmbolnăvește, pentru spitale în care românii să se ducă cu speranță, nu cu frică. Și suntem aici pentru că, în ultimii 4 ani, Claudiu Năsui a promovat în Parlament mai multe legi pentru debirocratizare și va continua ca ministru aceasta misiune, vă continua să fie un partener real al antreprenorilor și al investitorilor. Vom rămâne întotdeauna partidul care se uita spre viitor și care știe încotro bate vântul dezvoltării unei națiuni moderne. Ministrul Ciprian Teleman se va asigura să ținem pasul cu vremurile. Suntem aici pentru că Dan Barna a stat mii de ore în stradă pentru a coordona proiectul „Fară penali”, care unora le provoacă frisoane, tot Barna este cel care ne-a ținut împreună și de la un partid de câteva sute de oameni suntem o alianță de câteva zeci de mii și mergem la guvernare”, a adăugat Moșteanu.

Deputatul a mai spus că există rezistența la schimbare, iar USR PLUS a decis să intre la guvernare ca să facă lucrurile altfel.

„Știm că e greu, că presiunea sugativelor de bugete este foarte mare, știm că nu vor asista pasiv la reforme, știm că există rezistență la schimbare. (…) Am decis să intrăm la guvernare, să facem lucrurile altfel. Avem un program solid pe care să îl implementăm cu încăpățânare și inteligență, astfel încât la final să lăsăm o țară mai bună, o țară că afară”, a susținut el.

Mosteanu le-a transmis partenerilor din coaliție că au suportul USR PLUS pentru a lucra spre binele țării.

„Dragi colegi de la PNL și UDMR, munca excepțională pe care am depus-o împreună la programul de guvernare arată că putem lucra nemaipomenit împreună atunci când avem aceeași preocupare: binele acestei țări. Vă asigur de tot suportul nostru, că vom fi parteneri loiali și vom lucra umăr la umăr să implementam fiecare linie din programul de guvernare”, a subliniat deputatul.

El a spus că misiunea Guvernului este reconstrucția României cu bani europeni.

„Astăzi votăm cu încredere un guvern care are o responsabilitate enormă, un guvern de care se leagă toate speranțele romanilor într-o perioadă complicată pentru fiecare dintre noi. Avem o misiune clară: să reconstruim România cu bani europeni, prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Vom introduce reforme clare, care să redreseze economia și să îi ajute pe români. (…) Avem toată încrederea că împreună vom face o Românie din care niciun român nu o să mai vrea să plece”, a încheiat Moșteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here