Un pro-rus și un pro-european își vor disputa Primăria Chișinău

UPDATE

Ion Ceban (PSRM) și Andrei Năstase (ACUM) se vor confrunta în turul 2 al alegerilor.

După procesarea a 305 din 307 procese verbale, procentele sunt următoarele, potrivit cec.md:

  • Ion Ceban 40,3%
  • Andrei Năstase 31.01%
  • Dorin Chirtoacă 10.14 %

Va fi o reiterare a scrutinului din 2018, anulat și validat după 16 luni. Socialistul Ion Ceban a intrat în turul doi drept învingător în turul întâi, dar a fost înfrânt de pro-europeanul Andrei Năstase, unul dintre liderii blocului ACUM.

Andrei Năstase, teoretic edilul în funcție, a spus după anunțarea primelor rezultate că PSRM nu poate fi lăsat să câștige primăria Chișinău deoarece ar deveni prea puternic și ar dezechilibra actuala coaliție de guvernare PSRM-ACUM

„În Parlament a fost formată această majoritate ca un mijloc de a pune R. Moldova pe făgașul normalității. În cazul capitalei, lucrurile se schimbă. Dacă câștigă capitala, atunci socialiștii vor avea o pondere mai mare. De asta este esențial ca partida proeuropeană să câștige alegerile în Chișinău, să balanseze cumva lucrurile. Nu vedeți că Dodon în fiecare zi ne șantajează cu formarea unei noi majorități? El a spus că, dacă va dori PSRM, atunci într-o săptămână va fi o nouă majoritate. El a mai spus că, dacă vrea, schimbă miniștri. De ce să tolerez eu asta? Va veni timpul și Dodon va răspunde pentru tot”, a precizat Năstase, în cadrul unei emisiuni de la TV 8, citat de deschide.md

VbDorin Chirtoacă, fost primar al capitalei moldovene, și-a îndemnat deja susținătorii să voteze împotriva lui Ion Ceban.

ARTICOLUL ORIGINAL:

Alegerile locale generale şi cele parlamentare noi în patru circumscripţii s-au desfăşurat duminică în condiţii bune şi fără încălcări grave, au declarat liderii Blocului ACUM (PAS plus PPDA) premierul Maia Sandu şi Andrei Nastase, candidat la funcţia de primar general al Chişinăului, într-o conferinţă de presă după închiderea secţiilor de votare, informează Radio Chişinău, preluat de Agerpres.

Prezența la vot a fost de 41,68%.

Andrei Năstase, care este şi candidatul Blocului ACUM pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, a arătat că prezenţa a fost un pic mai mare decât în primul tur al alegerilor locale noi din mai anul trecut, iar prezenţa medie pe ţară este un pic mai scăzută decât la localele din 2015.

Urmăriți în regim LIVE TEXT numărătoare voturilor și evoluția clasamentului – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here