Republica Moldova împrumută 24,8 milioane de euro de la Banca Mondială pentru vaccinarea populaţiei

Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Republica Moldova va face un împrumut de 24,8 milioane de euro de la Banca Mondială (BM) pentru imunizarea populaţiei împotriva COVID-19, informează IPN.

În acest scop, guvernul de la Chişinău a aprobat joi ratificarea Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia internaţională pentru dezvoltare (AID) în cadrul proiectului ‘Răspuns de Urgenţă la COVID-19 – finanţare adiţională’, conform portalului media citat.

Fondurile respective vor fi folosite pentru achiziţionarea vaccinurilor, investiţii în sistemele lanţului frigorific, dezvoltarea sistemelor informaţionale în sănătate, gestionarea deşeurilor medicale, precum şi pentru acordarea de asistenţă tehnică destinată consolidării capacităţilor de implementare a procesului de imunizare.

Republica Moldova va putea astfel achiziţiona vaccinuri din diferite surse, inclusiv direct de la producători sau prin intermediul platformei COVAX, precum şi din alte state ce dispun de stocuri suplimentare de vaccinuri, ţinând cont de raportul calitate-preţ, standardele de reglementare, capacitatea sistemului naţional de imunizare, precum şi de durata de livrare.

Acordul de finanţare cu AID a fost semnat de către preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu (foto), la 9 august 2021, informează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here