Retragerea rusă din Liman lasă propaganda în pană de idei

Presa de stat rusă Russia-24 a relatat că motivul retragerii Rusiei din Liman a fost că „inamicul a folosit atât artilerie de fabricaţie occidentală, cât şi informaţii din ţările alianţei nord-atlantice”, transmite CNN, preluat de News.ro.

Forţele ruseşti s-au retras din Liman, un oraş strategic pentru operaţiunile sale din estul ţării, a anunţat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, la doar o zi după anexarea de către Moscova a regiunii, declarată ilegală de Occident.
„În legătură cu crearea unei ameninţări de încercuire, trupele aliate au fost retrase din aşezarea Krasnîi Liman către linii mai avantajoase”, a declarat ministerul pe Telegram, folosind numele rusesc al oraşului Liman.
Presa de stat rusă Russia-24 a relatat că motivul retragerii Rusiei a fost că „inamicul a folosit atât artilerie de fabricaţie occidentală, cât şi informaţii din ţările alianţei nord-atlantice”.
Retragerea marchează cel mai semnificativ câştig al Ucrainei de la contraofensiva sa de succes în regiunea nord-estică Harkov, luna trecută.
Anunţul Rusiei vine la doar câteva ore după ce forţele ucrainene au declarat că au încercuit trupele ruseşti în oraş, care se află în districtul Kramatorsk din Doneţk.
Forţele ucrainene au declarat sâmbătă că au intrat în Stavki, un sat învecinat cu Liman, potrivit lui Serhii Cerevatîi, purtătorul de cuvânt militar al grupării estice a forţelor ucrainene. „Gruparea rusă din zona Liman este încercuită. Aşezările Iampil, Novoselivka, Șandriholove, Drobîșeve şi Stavki sunt eliberate. Măsurile de stabilizare sunt în curs de desfăşurare acolo”, a declarat Cerevatîi într-o conferinţă de presă televizată sâmbătă dimineaţa.
„Eliberarea] lui Liman este importantă, pentru că este un alt pas spre eliberarea Donbasului ucrainean. Aceasta este o oportunitate de a merge mai departe spre Kreminna şi Severodonețk. Prin urmare, la rândul său, este foarte important din punct de vedere psihologic”, a spus el.
Cerevatîi a declarat că acţiunile trupelor ucrainene dau tonul pentru „a rupe cursul acestor ostilităţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here