VIDEO | Meci de fotbal încheiat cu aproape 200 de morți și aproape 200 de răniți

Cel puţin 174 de oameni au murit în Indonezia, după ce mii de suporteri au intrat pe teren la un meci de fotbal, conform unui nou bilanţ al autorităţilor, relatează AFP, preluată de News.ro.

Tragedia, care a avut loc sâmbătă seara în oraşul Malang, la est de insula Java, s-a soldat şi cu aproximativ 180 de răniţi.

Fanii echipei Arema FC au invadat terenul de pe stadionul Kanjuruhan din Malang City, după ce echipa lor a pierdut, scor 2-3, cu Persebaya Surabaya. A fost pentru prima dată în mai bine de douăzeci de ani când Arema FC a pierdut în faţa marii sale rivale.

Poliţia, care a numit incidentul o „revoltă”, a încercat să-i convingă pe fani să se întoarcă în tribune şi a tras gaze lacrimogene după ce doi ofiţeri au fost ucişi. Multe victime au fost călcate în picioare.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a ordonat duminică „o evaluare completă a meciurilor de fotbal şi a procedurilor de securitate”, după incident.

El a cerut Asociaţiei Naţionale de Fotbal să suspende toate meciurile până la „îmbunătăţiri de securitate”

„Regret profund această tragedie şi sper că această tragedie legată de fotbal va fi ultima”, a spus el.

Un director de spital a declarat unui post de televiziune local că una dintre victime avea doar cinci ani.

Stadionul avea 42.000 de locuri şi era plin, conform autorităţilor. Aproximativ 3.000 dintre ei au invadat terenul de furie după meci.

Violenţa fanilor este o problemă în Indonezia, unde rivalităţile de lungă durată s-au transformat în confruntări mortale.

Unele meciuri — cel mai important fiind derbiul dintre Persija Jakarta şi Persib Bandung — sunt atât de tensionate încât jucătorii au nevoie de protecţia forţelor de ordine.

Fanii Persebaya Surabaya nu au avut voie să cumpere bilete pentru meci de teama incidentelor.

Indonezia urmează să găzduiască anul viitor Cupa Mondială U-20 pe mai multe stadioane din ţară, dar Malang nu este unul dintre ele.

În 1989, incidente pe stadionul Hillsborough din Marea Britanie s-au soldat cu moartea a 97 de fani ai echipei Liverpool, iar în 2012, pe stadionul Port Said din Egipt s-a întâmplat o altă tragedie, soldată cu 74 de morţi.

În 1964, 320 de oameni au murit şi peste o mie au fost răniţi pe Stadionul Naţional din Lima, în timpul unui meci de calificare dintre Peru şi Argentina.

Oficiali din armata SUA: Un test nuclear al Phenianului ar primi un răspuns

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here