Rezultate alegeri prezidențiale 2019. Dăncilă îi aduce aminte lui Iohannis ce spunea acum 5 ani despre dezbateri

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a folosit o declarație de acum cinci ani a lui Klaus Iohannis ca să-l atace pe președinte. Este vorba de un apel pe care candidatul de atunci al ACL îl făcea lui Victor Ponta, ca să se întâlnească într-un dezbatere televizată corectă. Prezidențiabila social-democrată îl acuză pe Klaus Iohannis că în 2014 își provoca adversarul la dezbatere, în timp ce acum respinge o asemenea întâlnire față în față.

„Cum e cu “atitudinea arogantă”, domnule Iohannis? Ne mai explicați o dată cum e cu “dezbaterea electorală atât de necesară și așteptată de toți românii”? ” – a scris Viorica Dăncilă, distribuind și postarea lui Iohannis de pe 4 noiembrie 2014.

Acum cinci ani, Klaus Iohannis pornea cu a doua șansă în confruntarea cu Victor Ponta, care încerca să evite o dezbatere sau voia să o aibă în condițiile stabilite de el.

„Constat că domnul Victor Ponta își menține aceeași atitudine arogantă cu care ne-a obișnuit și în ceea ce privește organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare și așteptate de către toți românii interesați să afle proiectele celor doi candidați rămași în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Domnul Ponta nu poate decide singur detaliile și condițiile în care ar urma să se desfășoare o astfel de dezbatere electorală. Temele se stabilesc în mod firesc prin negociere de către echipele de campanie ale ambilor candidați intrați în turul doi și nu se transmit prin fax de către un candidat care a stabilit deja ordinea și conținutul întrebărilor.

Solicit în mod public candidatului Victor Ponta să renunțe de urgență la asemenea tertipuri și să aibă curajul să își asume o confruntare de idei corectă, în care niciunul dintre noi nu pornește cu un avantaj ilegitim. Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cât mai rapid condițiile de desfășurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înțelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României.” a scris Klaus Iohannis acum cinci ani.

Totuși, condițiile nu sunt la fel. În 2014, atât Klaus Iohannis cât și Victor Ponta erau doi candidați noi. Acum, confruntarea este între președintele în funcție și liderul principalului partid de opoziție.

Rareș Bogdan a menționat cinci motive pentru care o dezbatere Klaus Iohannis – Viorica Dăncilă nu își are locul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here