Ringul american. Trump și Biden, prima dezbatere față în față: „Mai taci, omule!” vs. „Prost ca o stâncă”

Donald Trump şi Joe Biden s-au întâlnit în această noapte – după luni de invective – pentru prima oară faţă în faţă, cu 35 de zile înaintea unor alegeri americane prezidenţiale foarte tensionate, dezbaterea fiind una marcată de întreruperi şi insulte. Biden l-a numit clovn şi „cel mai rău preşedinte pe care l-a avut America”pe adversarul său, în timp ce Trump a exclamat: „Nu e nimic inteligent la tine, Joe!”, potrivit News.ro.

Preşedintele Donald Trump l-a întrerupt în repetate rânduri pe Biden, care nu a ezitat să-l numească clovn şi cel mai rău preşedinte pe care l-a avut America.

Trump l-a atacat pe Biden şi l-a înterupt, indiferent de tema abordată.

În timpul discuţiei despre taxe şi despre informaţiile privind nivelul scăzut al taxelor plătite de Trump, Biden a încercat să vorbească despre corectitudine, notând că un profesor plăteşte taxe mai mari decât cele achitate de Trump, însă a fost întrerupt de acesta, care a înercat să devieze discuţia.

Disputele verbale au început odată cu discuţia despre sistemul de sănătate şi s-au menţinut pe toată durata dezbaterii.

„Donald, poţi să taci un minut”, a spus Biden. „Tot ceea ce spune el aici este o minciună”, a continuat Joe Biden.

În momentul în care întreruperile lui Trump îl împiedicau să discute coerent, Joe Biden i s-a adresat acestuia: „Mai taci, omule!”.

Când a fost întrebat de ce alegătorii ar trebui să opteze pentru el, Biden a afirmat că Trump a făcut ţara „mai bolnavă, mai săracă, mai divizată şi mai violentă”.

„Noi am lăsat o economie efervescentă, iar el a provocat recesiune”, a adăugat fostul vicepreşedinte.

„Este căţeluşul lui Putin”, a spus Joe Biden despre contracandidatul său, potrivit CNN.

Când moderatorul Chris Wallace i-a amintit lui Donald Trump că echipa sa de campanie a fost de acord ca fiecare dintre candidaţi să poată avea răsunsuri de două minute, fără a fi întrerupt, Biden a replicat: „El nu-şi respectă niciodată cuvântul”.

Trump: „Nu este nimic inteligent la tine, Joe”

Aşa cum era de aşteptat, Trump l-a insultat în mod repetat pe Biden din primele 30 de minute ale dezbaterii, întrerupându-l la un moment dat când acesta a folosit cuvântul „inteligent”.

„Să nu foloseşti niciodată cuvântul ”inteligent” de faţă cu mine”, a spus Trump. „Nu este nimic inteligent la tine, Joe”., a continuat preşedintele SUA.

CNN comentează, afirmând că întreaga prestaţie a lui Trump a fost o reprezentare la scară redusă a întregii sale vieţi şi cariere: „încălcarea tuturor regulilor, încercarea de a domina orice spaţiu şi orice interacţiune personală”.

Biden s-a străduit să-l contracareze pe Trump, găsind chiar un moment în care să contraatace pe tema încercării preşedintelui în funcţie de a scăpa de Obamacare.

„Nu are un plan. Adevărul este că acest om nu ştie despre ce vorbeşte”, a exclamat Joe Biden.

Trump l-a atacat pe Biden pe tema acuzaţiilor de corupţie la adresa fiului său Hunter Biden şi a pus în repetate rânduri la îndoială acuitatea mentală a lui Joe Biden, numindu-l „prost ca o stâncă”, potrivit CNN.

Cei doi au avut dispute inclusiv pe tema pandemiei de COVID-19, Biden acuzându-l că nu are niciun plan, în timp ce Trump i-a replicat că el ar fi înregistrat mai multe victime. „Acest tip va închide întreaga ţară şi va distruge întreaga ţară”, a avertizat Trump.

Celelalte două dezbateri prezidenţiale sunt prevăzute la 15 şi 22 octombrie, respectiv la Miami, în Florida, şi la Nashville în Tennessee.

Cea între vicepreşedintele republican Mike Pence şi partenera de cursă a lui Joe Biden, senatoarea Kamala Harris, un fost procuror, are loc la 7 octombrie la Salt Lake City, în Utah.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here