Român mort în Torino, aruncat la gunoi de patronii pentru care lucra. Italienii au încercat să ascundă fapta

Foto: Torino Today

Condamnări la închisoare pentru doi italieni, patroni ai unei firme de construcții din Torino. Bărbații au fost găsiți vinovați pentru ucidere din culpă și ascunderea unui cadavru. Victima: un român, decedat în urma unui accident de muncă, scrie Torino Today.

Vittorio Opessi, în vârstă de 56 de ani, și Antonino Marino, de 55 de ani, au primit condamnări de 7, respectiv 4 ani de închisoare cu executare. Cei doi au fost găsiți vinovați pentru că au încercat să ascundă un accident de muncă petrecut pe un șantier de construcții. Românul Mihai Iștoc, în vârstă de 45 de ani, a fost victima, iar cei doi patroni i-au aruncat cadavrul la o groapă de gunoi. 

Aproape 11 ani a durat procesul în urma căruia cei doi italieni au fost găsiți vinovați. Sentința a fost pronunțată în data de 11 februarie.

Mihai Iștoc a ajuns în Italia în anii 2000 și lucra le negru pentru firma de construcții administrată de cei doi italieni condamnați la închisoare. În data de 8 iunie 2009, acesta a decedat în urma unui accident de muncă petrecut pe un șantier din localitatea Venaria Reale, din provincia Torino. Iștoc încerca să spargă un zid și se afla pe o schelă, la înălțime. Românul s-a dezechilibrat și a căzut. Bărbatul a murit pe loc.

Cadavrul lui Mihai a fost descoperit de un alt muncitor, român și el. Bărbatul i-a alertat pe patronii italieni, care au decis să arunce cadavrul la o groapă de gunoi. Asta pentru ca autoritățile din Peninsulă să nu descopere că aveau angajați la negru.

Cadavrul a fost descoperit după câteva zile, însă, pentru că avea fața desfigurată, au mai trecut 4 ani până la identificarea acestui. Timp în care familia românului l-a dat dispărut. 

După ce s-a dovedit, în urma probelor ADN, că respectivul cadavru era al lui Mihai Iștoc a urmat o anchetă infernală, pentru stabilirea cauzelor morții. Lumină în acest caz a făcut românul care a descoperit cadavrul și care s-a decis să vorbească.

Decizia de condamnare la închisoare a celor doi patroni italieni este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here