Halele Centrale, cea mai mare piaţă din Ploiești, vor fi redeschise marţi

Sursa: Facebook

După două săptămâni în care nu a funcţionat, clădirea Halelor Centrale din Ploieşti va fi redeschisă marţi. Aceasta a fost închisă pentru renovări după ce un control al ANPC a constatat numeroase nereguli privind igiena şi condiţiile în care erau comercializate produsele alimentare. Imobilul monument istoric, considerat o emblemă a oraşului Ploieşti, a fost supus unui proces de igienizare şi renovare, transmite News.ro.

„Activitatea comercială din Halele Centrale se va relua, în condiţii normale, începând de marţi, 04 octombrie 2022. Municipalitatea ploieşteană, prin S.C. Hale şi Pieţe S.A., a derulat lucrări de igienizare şi modernizare în incinta Halelor Centrale. Astfel, începând cu 19 septembrie a.c., s-au efectuat lucrări de igienizare, zugrăveli la cupola centrală a imobilului amintit, precum şi înlocuirea geamurilor uzate şi schimbarea sticlei luminatoarelor şi a cupolei”, transmite Primăria Ploieşti printr-un comunicat dat publicităţii luni.
Conform documentului citat, „închiderea Halelor Centrale pentru efectuarea acestor lucrări a fost necesară în vederea înlăturării efectelor incendiului produs anul acesta în imobilul respectiv”.
Incendiul a avut loc în luna aprilie a acestui an şi s-a produs în ziua de Paşte, când imobilul era închis. La acel moment, s-a constatat că imobilul, aflat în administrarea SC Hale şi Pieţe SA, firmă care are ca acţionar Consiliul Local Ploieşti, nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, eliberată de ISU.

De atunci şi până luna trecută, firma Consiliului Local a făcut doar intervenţii nesemnificative la clădire, astfel că un control făcut în prima săptămână a lunii septembrie de comisarii de la Protecţia Consumatorului a constatat numeroase nereguli privind, printre altele, igiena spaţiilor.
Abia atunci s-a luat decizia ca Halele Centrale să fie supuse unui proces semnificativ de renovare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here