Reacții în scandalul de rasism al lui Sebastian Colțescu. Hațegan: „Evident că suntem dezolați”. Marica: „Avem noi, românii, multe probleme, dar asta cu rasismul nu!”

Centralul Ovidiu Haţegan a fost contactat de jurnaliştii de la europe1.fr, după meciul PSG – Istanbul Başaklehir. El a spus că nu poate face nicio declaraţie, dar este dezolat de incident.

„Nu putem face nicio declaraţie, mai întâi trebuie să discutăm cu UEFA. În mod normal v-aş fi răspuns cu drag, dar nu în această seară. Evident că suntem dezolaţi, dar respectaţi-ne tăcerea şi înţelegeţi situaţia”, a declarat Haţegan pentru europe1.fr, transmite News.ro.

Fostul internaţional Ciprian Marica a considerat, marţi seară, într-o postare pe Facebook, drept exagerate reacţiile apărute după exprimarea rasistă a arbitrului Sebastian Colţescu la meciul dintre Paris-Saint Germain şi Istanbul Başakşehir, din Liga Campionilor.

„Coltescu a greşit! Dar de la asta până a i se da o dimensiune planetară unei erori de exprimare, e cale lungă. S-a făcut un circ incredibil cu retragerea de pe teren, cu refuzul de a mai juca fotbal! Să fim serioşi, rasismul există, e de condamnat în orice situaţie, dar nu despre rasism e vorba în cazul nefericitului Colțescu. S-a grăbit, a greșit, dar e prea mult! Știu ce spun, fiindcă, spre exemplu, în cariera mea n-am văzut nici o reacţie când noi, românii, eram făcuţi ţigani pe afişele meciurilor oficiale la Paris. Şi în atâtea şi atâtea situaţii, în meciuri din Champions League, în jocuri cu vizibilitate mare. Aloooo, domnilor fotbalişti şi oficiali, ati făcut show în seara asta! Din păcate pornit de la o greşeală de exprimare a lui Colțescu, aşa cum am mai spus, într-un dialog în română cu colegul lui, nu i s-a adresat unui jucător sau antrenor. Cu acest gen de spectacol chiar se duce în derizoriu lupta contra rasismului, se aduce un deserviciu celor care chiar fac eforturi serioase pe acest plan. Avem noi, românii, multe probleme, dar asta cu rasismul nu!”, a scris Marica pe Facebook.

Context

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0.

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul „negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul „negru” indicându-i centralului Haţegan acea persoană.

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism în care este implicat Sebastian Colţescu. UEFA a stabilit că partida se va relua miercuri, de la ora 19.55.

2 COMENTARII

  1. Da-i dracu de turci, le era frica sa nu ia bataie, ce prostii! Pai daca e negru, cum sa-i zica, alb? Eu cred ca se ajunge mult prea departe cu nebunia asta a ”corectitudinii politice”, scoasa de democratii americani, via hillary clinton, o cucoana frustrata ca nu si-a putut tine barbatul acasa!

  2. …ce rasism bai!!…”black one” e perfect corect ca exprimare…daca folosea „nigger”…”monkey”…astea „doare” foarte tare la publicul(de culoare) american…insa in Europa, „black” e cuvant rasist?…lasati bai fitzele si spune-ti lucrurilor pe nume…si oamenilor pe culoare…hai sa bem o tuica!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here