România trimite în Ucraina combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie, echipamente militare, dar şi alimente, apă şi medicamente

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, anunţă, duminică, noi măsuri luate de România pentru sprijinirea Ucrainei. România va acorda un ajutor în valoare de 3 milioane de euro, constând în combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie, echipamente militare, dar şi alimente, apă şi medicamente.

„România se alătură partenerilor săi în sprijinirea noilor sancţiuni pentru a consolida şi mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina”, a scris, duminică, preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Twitter.

Şeful statului s-a referit şi la sprijinul umanitar şi militar suplimentar care urmează să fie trimis în Ucraina.

„Guvernul României a decis ca, după ce în Ucraina a ajuns deja o primă tranşă de medicamente şi echipamente sanitare donate de ţara noastră, astăzi să fie transmisă o a doua tranşă de ajutoare în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente. Totodată, Guvernul României anunţă disponibilitatea de a prelua răniţii ucraineni în spitalele din reţeaua militară şi civilă din ţara noastră” a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here