Ucraina formează Legiunea Internațională pentru Apărarea Teritorială. Cine și cum se poate înrola

Autoritățile de la Kiev anunță formarea unei subdiviziuni separate de cetățeni străini, intitulată Legiunea Internațională pentru Apărarea Teritorială a Ucrainei, potrivit unui comunicat al Ambasadei Ucrainei la București, postat duminică, pe Facebook. „Nu există o contribuție mai mare pe care să o poți face de dragul păcii”, subliniază mesajul, care explică și cum pot proceda doritorii.
Comunicatul integral:
Apel către cetățenii străini să ajute Ucraina în lupta împotriva agresiunii Rusiei
27 februarie 2022
În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Rusia a lansat o nouă operațiune militară împotriva Ucrainei, o intruziune criminală și cinică nejustificată. Armata rusă folosește tactici foarte josnice cu toate elementele crimelor de război din Convenția de la Geneva din 1949, omorând civili și distrugându-le casele cu rachete și artilerie.
Ucrainenii și-au manifestat curajul de a-și apăra patria și de a salva Europa și valorile europene de un atac rusesc. Aceasta nu este doar invadarea Ucrainei de către Rusia. Acesta este începutul unui război împotriva Europei, împotriva structurilor europene, împotriva democrației, împotriva drepturilor fundamentale ale omului, împotriva unei ordini globale de drept, a regulilor și a coexistenței pașnice.
Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, se adresează tuturor cetățenilor lumii, prietenilor Ucrainei, păcii și democrației. Oricine dorește să se alăture apărării Ucrainei, Europei și lumii poate veni și lupta cot la cot cu ucrainenii împotriva criminalilor de război ruși.
Conform Regulamentului privind serviciul militar în forțele armate ale Ucrainei de către cetățenii țării lor și apatrizii, aprobat prin Decretul președintelui Ucrainei nr. 248 din 10 iunie 2016, cetățenii străinii au dreptul de a se alătura forțelor armate ale Ucrainei pentru serviciul militar în baza unui contract pe bază de voluntariat pentru a fi inclus în Forțele de Apărare Teritoriale ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Se formează o subdiviziune separată de cetățeni străini intitulată Legiunea Internațională pentru Apărarea Teritorială a Ucrainei. Nu există o contribuție mai mare pe care să o poți face de dragul păcii.
Pentru înscrieri și detalii vă rugăm să contactați Atașatul de Apărare al Ambasadei Ucrainei din țara dumneavoastră (informații de contact – pe site-ul Ambasadei).
Dă o șansă Păcii protejând Ucraina și oprind invadatorii criminali!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here