Românul implicat în ”jaful secolului”, prins pe aeroportul Heathrow cu un milion de lire false într-o geantă Louis Vuitton furată din conacul Tamarei Ecclestone

Emil Bogdan Savastru, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat la Aeroportul Heathrow, având asupra sa 1 milion de lire sterline false cu care pleca spre Japonia. Asupra sa se aflau și o geantă Louis Vuitton, furată în 2019, în timpul „jafului secolului” de la conacul Tamarei Ecclestone, scrie Daily Mail. El a ascuns banii falși la casa unui prieten din estul Londrei înainte de a ajunge la aeroport.

Savastru a fost prins când încerca să plece în Japonia. Asupra sa a fost găsit și un pistol care poate fi încărcat cu bancnote, pentru a trage apoi cu bani, obiect foarte folosit în cluburile de striptease japoneze, după cum a declarat la audieri avocatul lui Savastru.

Milionul de lire, din bancnote contrafăcute de 200 de euro și 50 de lire sterline, era ținut într-o geantă Louis Vuitton care a fost furată în timpul ”jaful secolului”, din decembrie 2019, de la conacul modelului Tamara Ecclestone, de unde hoții au luat bunuri de aproape 30 de milioane de euro.

Emil Bogdan Savastru avea asupra lui și ceasul Tag Heuer al fostului mare fotbalist Frank Lampard, jefuit și el de o bandă de est-europeni.

Savastru abia fusese eliberat după ce a petrecut aproape un an în închisoare pentru implicarea sa în ”jaful secolului”.

Acum, Savastru urmează să fie judecat din nou, pe 10 februarie 2022, pentru posesie de bani falși.

În urmă cu doi ani, alături de mama sa – lucrătoare sexuală, Maria Meșter, de 47 de ani, Sorin Marcovici, de 53 de ani și Alexandru Stan, de 49 de ani, Emil Bogdan Savastru a făcut parte din echipa de sprijin a grupării care a furat bani și bijuterii de aproape 30 de milioane de euro din casele mai multor VIP-uri.

Hoții au spart casele Tamarei Ecclestone, a lui Frank Lampard, dar și a defunctului patron de la Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabh, care era păstrată neatinsă, în semn de omagiu, de către familia lui.

Românul le-a spus judecătorilor că geanta Louis Vuitton și ceasul Tag Heuer i-au fost lăsate de hoți în semn de apreciere pentru serviciile sale.

Savastru a fost condamnat pentru tentativă de înlăturare a bunurilor infracționale și condamnat la șase luni de închisoare.

Agentul detectiv Andrew Payne, care a condus investigația privind banii falși, a declarat: „Am reușit să scoatem din circulație o cantitate semnificativă de bancnote false. Fără îndoială, acestea ar fi fost folosite pentru a comite noi infracțiuni în Marea Britanie.

„Această urmărire penală de succes s-a bazat în mare măsură pe colaborarea strânsă dintre Poliția Metropolitană și Banca Angliei, lăsând puține îndoieli că Savastru a fost vinovat de aceste infracțiuni.

„Moneda contrafăcută în Marea Britanie dăunează economiei și are un impact real, semnificativ asupra afacerilor care intră în posesia ei fără să știe. După cum arată această urmărire penală, vom lua măsuri împotriva oricărei persoane implicate în acest tip de criminalitate”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here