Premierul Belgiei ia în calcul introducerea vaccinării obligatorii anti-COVID-19

Sursa: Pixabay

Premierul belgian Alexander De Croo ia în considerare introducerea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, potrivit unui interviu acordat cotidianului De Zondag, citat de politico.eu.

Socialiştii francofoni, care fac parte din coaliţia guvernamentală condusă de Alexander De Croo, solicitaseră introducerea obligativităţii vaccinării anti-COVID-19 în Belgia, dar şeful executivului federal a calificat o asemenea măsură drept ”lene politică”, scrie Agerpres.

Într-o schimbare evidentă de atitudine, premierul liberal al Belgiei a afirmat că situaţia din secţiile de terapie intensivă îl determină să-şi reconsidere poziţia. ”Impactul unui grup relativ mic asupra sistemului nostru de asistenţă medicală este prea mare. Nu putem permite să se întâmple acest lucru. Keynes, un economist britanic, a spus cândva: ‘Când faptele se schimbă, mă răzgândesc’. Argumentele bune mă pot convinge”, a declarat premierul belgian.

”Obiectivul este clar: trebuie să vaccinăm pe toată lumea. În cazul în care calea vaccinării obligatorii poate ajuta, atunci aş dori să o iau în calcul. Cu toate acestea, un guvern nu poate decide de unul singur acest lucru. Această dezbatere trebuie să aibă loc în parlament”, a adăugat el.

Premierul belgian a făcut aceste afirmaţii în contextul în care numărul pacienţilor de COVID-19 internaţi în spitalele din Belgia a scăzut duminică sub 2.000 pentru prima dată de la începutul lunii noiembrie, dar autorităţile spun că se aşteaptă o nouă creştere din cauza răspândirii variantei Omicron a SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here