Rubla muribundă saltă Bitcoin. Rușii se refugiază din realitatea lui Putin în virtualitatea crypto

  Sursa: Pixabay

  Prețurile criptomonedelor cresc după ce rubla Rusiei a scăzut la un alt minim record, iar Moscova a fost lovită de noi sancțiuni, notează CNN.

  << Începând cu 5:25 a.m. ET, marți, bitcoin a crescut cu 13% în ultimele 24 de ore, la 43.163 USD, potrivit instrumentului de urmărire a criptomonedei CoinDesk.

  Alte criptomonede au crescut și ele. Ethereum a urcat cu 10% marți pentru a ajunge la 2.878 USD. Dogecoin a crescut cu aproape 6% la aproximativ 13 cenți bucata.

  Monedele virtuale sunt văzute în mod tradițional ca un pariu riscant, dar pe măsură ce activele convenționale se confruntă cu restricții sau o volatilitate mai mare din cauza tensiunilor geopolitice, unii analiști cred că vor câștiga mai multă tracțiune.

  Potrivit Arcane Research, volumul de tranzacționare dintre ruble și criptomonede a crescut în ultimele zile pe Binance, una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume.

  Investitorii par că „încearcă să iasă din rublă” din cauza „devalorizării drastice a acesteia după toate sancțiunile”, a declarat Bendik Schei, șeful de cercetare la Arcane.
  Schei a adăugat că mai mulți oameni trec la tether și nu la bitcoin. În timp ce bitcoin este cea mai valoroasă monedă criptografică din lume, tether este cunoscută sub numele de „stablecoin” deoarece este legată de dolarul american.

  „Aici găsesc cel mai mult confort în acest moment”, a spus Schei despre investitori. „În condițiile actuale de piață, nu sunt surprins să văd investitori, cel puțin cei din Rusia, care caută monede stabile… Este vorba despre economisirea fondurilor, nu investiții”.

  În ultima săptămână, tether s-a menținut în mare parte ferm la aproximativ 1 USD per bucată. >>

  De ce sunt rușii ostaticii lui Putin?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here