Rusia a spionat Serbia. Președintele sârb, reacție de tip „no problem”

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat, vineri, că nici măcar nu se gândeşte să renunțe la deplasarea sa în Rusia și la convorbirile cu președintele rus, Vladimir Putin, transmite RADOR.

În interviul acordat săptămânalului german „Der Spiegel”, şeful statului sârb a răspuns în acest mod la întrebarea dacă renunță la întâlnirea sa cu președintele rus, după ce s-au publicat informațiile „că un ofițer de informații rus spiona armata sârbă”, şi a adăugat că „Serbia dorește să aprofundeze relațiile bune și de prietenie cu Rusia”.

Preşedintele sârb a confirmat joi că membri ai serviciilor ruse de informaţii au abordat din 2017 mai mulţi responsabili militari sârbi, unul dintre aceştia înmânând „de trei ori” bani lor surselor sale.

Şeful statului sârb s-a adresat presei la finalul unei reuniuni a Consiliului de Securitate Naţională, convocată după difuzarea în presa locală a unei înregistrări video punând în cauză în ofiţer rus.

Acesta din urmă a fost filmat la Zemun, la periferia Belgradului, în timp ce înmâna unui bărbat o pungă de plastic cu un plic conţinând bani. Aleksandar Vucic a precizat că, la 24 decembrie 2018, locotenent-colonelul rus Gheorghi Kleban s-a întâlnit cu un locotenent-colonel sârb în retragere, ale cărui iniţiale sunt Z.K.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here