Rusia are acum dreptul de a construi baze militare în Donețk și Lugansk

Rusia a căpătat dreptul de a construi baze militare în regiunile separatiste Donețk și Lugansk, pe care le-a recunoscut ca state independente, în urma înțelegerilor cu liderii separatiști, potrivit documentelor semnate de Vladimir Putin și publicate luni, scrie Reuters.

Vladimir Putin a semnat luni decretele de recunoaștere a celor două regiuni separatiste de pe teritoriul Ucrainei – autoproclamatele Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk – ca state independente, ignorând avertismentele Occidentului că un asemenea pas este ilegal și va pune capăt îndelungatelor negocieri de pace.

Rusia și cele două regiuni plănuiesc, de asemenea, să încheie înțelegeri separate privind cooperarea militară și protejarea granițelor, potrivit unui draft de lege pe care Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Rusiei, îl va lua marți în discuție.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care ordonă forțelor armate ruse să asigure funcții de menținere a păcii în regiunile separatiste Donețk și Lugansk, a căror independență a recunoscut-o luni seară, relatează agențiile ruse de presă TASS și Ria Novosti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here