Rusia și Coreea de Nord încearcă să fure vaccinul anti-Covid de la companiile occidentale

Sursa: https://www.wallpaperflare.com/

Spionajul cibernetic nord-coreean și rus au vizat șapte companii farmaceutice care dezvoltă vaccinuri anti-Covid, transmite BBC. Potrivit susei citate, este vorba mai precis de organizații de hackeri care au lansat astfel de operațiuni în beneficiul gvernelor de la Phenian și Moscova.

Atacatorii care au încercat să spargă sistemele informatice sunt grupați sub denumirile de „Fancy Bear” (Rusia), respectiv ”Cerium” și ”Zinc” (Coreea de Nord). Una dintre modalitățile folosite: introducerea a milioane de combinații de parole, pentru accesarea sistemelor informatice țintă, aflate în state precum Canada, Franţa, India, Coreea de Sud şi SUA. 

„Întrebarea este: fac asta doar pentru informaţii, să vadă care este stadiul, încearcă să răspândească informaţii false despre vaccin sau să fure cercetările? Echipa de securitate trebuie să acţioneze corect în fiecare minut al zilei, în timp ce operaţiunile cibernetice din Rusia trebuie să acţioneze corect doar o singură dată”, a declarat Theresa Payton, CEO al Fortalice Solutions.

Potrivit BBC, rușii au negat orice implicare, dar tentative similare au mai existat în iulie, când hackerii au vizat companii farmaceutice din Canada, Anglia şi SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here