Rusia și Turcia discută despre noi livrări de rachete S-400

Rusia și Turcia au început discuții despre noi livrări de sisteme de rachete antiaeriene S-400. Informația a fost confirmată de șeful agenției rusești responsabile de contracte militare, a scris agenția rusească Interfax, citată de Reuters.

Șeful Rosoboronexport a spus că cele două baterii comandate în 2017 au fost livrate fără incidente. De asemenea, a mai dezvăluit că a ajuns în faza finală programul de deschidere a producției de S-400 în Turcia, fără a da detalii.

Până acum, armata turcă a primit două baterii de rachete iar specialiștii ruși antrenează militarii turci cum să folosească noile arme. Sistemele antiaeriene vor fi activate abia la finalul antrenamentelor.

Turcia a început să primească S-400 în iulie, la circa doi ani după ce Ankara și Moscova au semnat contractul în valoare de 2,5 miliarde de dolari pentru cele două baterii.

Deoarece a cumpărat arme rusești incompatibile cu standardele NATO, Turcia a fost dată afară din programul F-35. Piloții turci care se antrenau în SUA au fost trimiși acasă, avioanele care urmau să ajungă la aviația turcă vor rămâne în Statele Unite iar firmele turcești care produceau componente pentru F-35 au oprit activitatea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here