Rusia: „Toţi militarii ucraineni să depună armele”

Rusia îndeamnă marţi întreaga armată ucraineană să ”depună armele”, iar pe ultimii apărători de la Mariupol să-şi înceteze ”rezistenţa smintită”, un apel pe care-l lansează după ce Kievul a anunţat că Moscova a lansat o ofensivă majoră în estul separatist ucrainean, relatează AFP, citată de News.ro.

”Nu vă forţaţi norocul. Luaţi singura decizie corectă, de a înceta operaţiunile militare şi a depune armele”, le transmite Ministerul rus al Apărării forţelor ucrainene.

”Ne adresăm tuturor militarilor armatei ucrainene şi mercenarilor străini: vă aşteaptă o soartă de neinvidiat din cauza cinismului autorităilor de la Kiev”, se arată în comunicat.

Ministerul rus promite o ”salvare a vieţii” combatanţilor ucraineni de la Mariupol (sud-est) care se află în continuare în instalaţia industrială Azovstal, dacă se predau marţi

Armata rusă propune un armistiţiu, începând de marţi, de la ora ora locală 12.00 (şi ora României), în cursul căruia ”toate unităţile armate ucrainene şi mercenarii străini să iasă (din Azovstal) fără arme şi muniţie” între orele 11.00 GMT şi 13.00 GMT.

”Îndemnăm autorităţile de la Kiev să dea dovadă de bun simţ şi să ordone combatanţilor să-şi înceteze rezistenţa smintită”, afirmă Ministerul rus al Apărării.

Moscova a cerut în mai multe rânduri forţelor ucrainene să capituleze de la începutul asediului acestui port strategic.

Peste 1.000 de militari ucraineni s-au predat, la Mariupol, săptămâna trecută, însă alte sute de militari ucraineni se află baricadaţi, în continuare, potrivit unor separatişti proruşi, în imensul complex Azovstal, în care opun o rezistenţă aprigă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here