Rușii au luat aeroportul Chișinău, singurul internațional din Moldova. Noul proprietar, șef la Gazprom

montaj universul.net

Noul proprietar al Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) ar fi un miliard rus, Andrey Goncharenko, a scris deschide.md. Acesta este singurul aeroport internațional din Republica Moldova.

Goncharenko a cumpărat participația de 95% din compania concesionară a aeroportului de la NR Investments Ltd, firma offshore din Guernsey (una dintre insulele de Canalul Mânecii care ține de Coroana Britanică, dar care nu este parte a Regatului Unit, n.red.) , deţinută de baronul britanic Nathaniel Rothschild. Firma a anunțat în această noapte, printr-un comunicat, că renunță la investiția din Rep. Moldova.

Președintele Igor Dodon a declarat în nenumărate rânduri că investitorii ruși ar putea prelua aeroportul din Chișinău și Portul Giurgiulești, asta pentru că „rușii sunt mai pe înțelese pentru el”.

Andrey Goncharenko este CEO al Gazprom Invest Yug, o subsidiară a Gazprom care se ocupă de construcția de rețele de transport de gaz natural, dar și de comercializarea gazului și a altor hidrocarburi, a scris Bloomberg. Firma se mai ocupă și de distribuția de curent electric și căldură.

Miliardarul este și proprietarul a patru case centrale din Londra, cumpărate pentru un total de 250 de milioane de lire sterline. În 2012, rusul a achiziționat Hannover House, cea mai scumpă casă din Marea Britanie de la aceea vreme, pentru 120 de milioane de lire.

Potrivit The Guardian, Goncharenko este obscur chiar și după standardele oligarhilor ruși. În 2011, presa tabloidă a scris că a găzduit o petrecere grandioasă în sudul Franței, la un cazino din Cannes, unde au venit numai miliardari obscuri și complet necunoscuți.

Numele lui Andrey Goncharenko apare într-o investigație Daily Mail intitulată „Cum au cumpărat trepădușii lui Putin Londra„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here