Sanna Mirella Marin va deveni premier al Finlandei la 34 de ani. Ce spune despre părinții ei

sursa: Facebook / Sanna Marin

Sanna Mirella Marin va deveni noul premier al Finlandei. La doar 34 de ani, ea a fost aleasă de Partidul Social-Democrat să îi ia locul lui Antti Rinne, care a demisionat săptămâna trecută. Sanna Mirella Marin va deveni cel mai tânăr premier din istoria Finlandei și cel mai tânăr premier în exercițiu din toată lumea. Tânăra a intrat în politică la 20 de ani, dar a spus că nu a avut deloc o viață ușoară din cauza familiei. A fost crescută într-o familie de lesbiene, după ce mama ei a intrat într-o relație cu o femeie după ce tatăl ei i-a părăsit. De asemenea, este și prima persoană din familia ei care termină liceul și facultatea, a scris postul public finlandez Yle. 

Sursa: Sanna Marin / Facebook

„Sunt un copil dintr-o familie amărâtă. Mama a crescut la orfelinat iar părinții mei au divorțat când aveam doar câțiva ani, din cauza problemelor cu alcoolul ale tatălui. Familia mea este plină de povești triste, ca și în cazul multor finlandezi. Sunt primul absolvent de liceu. Primul absolvent de facultate din familie. Asta mulțumită statului social finlandez și a profesorilor exigenți. Nu am avut abundență materială în copilărie și adolescență, ci dragoste și o viață obișnuită. Asta deși am crescut într-o familie curcubeu. Asta ar putea să șocheze unii conservatori” a scris Sanna Mirella Marin pe blogul personal. 

Sanna Mirella Marin s-a întâlnit cu Laura Codruța Kovesi în timpul unei vizite la București din 2017 sursă: Sanna Marin / Facebook

Tânăra politiciană a spus și că în copilărie a fost marginalizată deoarece mama ei era într-o relație cu altă femeie. Ea a spus că se simțea invizibilă deoarece nu putea să vorbească de familia ei. 

„Tăcerea a fost cea mai rea. Din cauza invizibilității, mă simțeam incompetentă. Nu am fost recunoscuți ca o familie adevărată sau egală cu altele. Mama m-a susținut mereu și m-a făcut să cred că pot să fac tot ce îmi doresc” a spus viitorul premier într-un interviu din 2015 pentru revista de femei Menaiset. 

Sanna Mirella Marin a afirmat că nu știe prea multe despre originea familiei ei, având în vedere că tatăl a părăsit-o pe ea și pe mama ei când era mică și că mama a crescut la orfelinat. Din această cauză, a simțit dezrădăcinare dar, în același timp, nu a fost presată să urmeze o anumită carieră. În prezent, locuiește cu soțul ei și au un copil împreună.

Sursa: Sanna Marin / Facebook


După ce a fost aleasă de colegii de partid, ea mai urmează să fie confirmată și de parlamentul de la Helsinki. Nu se anunță probleme, deoarece celelalte patru partide din coaliția de guvernare aveau o problemă cu Antti Rinne, nu cu programul de guvernare. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here