Șapte arestări în Franța, după ce un cuplu care a cumpărat online o pisică a primit în schimb un pui de tigru

Un cuplu din Franța care a cumpărat online un pui de pisică a avut surpriza să constate că a primit în schimb un pui de tigru. Oamenii și-au dat seama abia după câteva zile că au fost înșelați și au depus o plângere la Poliție. Ancheta a durat doi ani și s-a încheiat cu arestarea a șapte persoane.

Cuplul, care locuiește în Le Havre, a plătit „câteva mii de euro” pentru o pisică Savannah, o rasă rară și foarte scumpă, după ce a descoperit un anunț pe internet.

Pisica Savannah este un hibrid rezultat din încrucișarea pisicii domestice cu servalul, specii deținute legal în Franța, în timp ce tigrii sunt interziși, potrivit France Bleu.

Această poveste a început în 2018, după ce cei doi francezi au negociat cu vânzătorul și au plătit 6.000 de euro pentru un „pisoi”, plata urmând să fie făcută la primire. Vânzătorul le-a dat în loc un tigru indonezian de trei luni, însă cumpărătorii nu și-au dat seama, în ciuda aspectului diferit al celor două feline. Însă după câteva zile lucrurile au devenit clare și s-au dus la poliție.

S-a dovedit că aveau un tigru din Sumatra, specie protejată, care nu poate fi animal de companie.

Ancheta în acest caz s-a încheiat abia acum.

Poliția a declarat că au fost arestate în total nouă persoane, inclusiv cuplul care a cumpărat „pisica”, sub acuzația de trafic de specii protejate. Cei doi soți, însă, au fost eliberați a doua zi, pentru că s-a dovedit că nu aveau nicio vină.

Celelalte șapte persoane au rămas în arest și se confruntă și cu acuzații din sfera criminalității organizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here