Satul neatins de coronavirus, în care soldații lui Napoleon au scăpat de pneumonie

Sursa: Wikimedia Commons

Locuitorii din Montaldo Torinese, un sat din regiunea Piemont, în nordul Italiei, au fost cruțați până acum de coronavirus, ceea ce i-a determinat pe unii să creadă că oamenii locului sunt protejați de „apa miraculoasă” care, potrivit legendei, a vindecat trupele lui Napoleon de pneumonie.

Jurnaliștii de la The Guardian au descoperit cazul special al Montaldo Torinese, situat la aproximativ 19 kilometri de Torino, capitala regiunii. Doar în capitala regiunii, sâmbătă, au fost diagnosticate aproape 3.700 de persoane cu Covid-19. Pe tot cuprinsul Piemontului, a patra cea mai grav afectată regiune din Italia, au apărut, duminică, 8.206 de cazuri noi.

Se crede că apa de fântână din Montaldo Torinese, un sat de 720 de locuitori, a ajutat la vindecarea trupelor lui Napoleon, care și-a stabilit în sat, în iunie 1800, înaintea unei lupte în Marengo, situat din apropiere.

„Potrivit tradiției, generalii lui Napoleon erau bolnavi de pneumonie”, a declarat, pentru The Guardian, Sergio Gaiotti, primarul din Montaldo Torinese. „Datorită aerului curat și mediului nealterat, dar și datorită acestei fântâni, au fost vindecați. În acea perioadă, apa a ajutat probabil. Dar astăzi, fântâna este închisă și apa ei este folosită doar pentru irigarea câmpurilor. Nu poți bea din ea”.

Napoleon și trupele sale au învins în bătălia dusă cu austriecii, dusă la Marengo.

Montaldo Torinese are o populație îmbătrânită, dar a devenit și căminul unor familii tinere, care fac naveta la Torino.

Gaiotti a spus că motivele totuși mai credibile pentru absența coronavirusului ar putea fi aerul curat și stilul de viață sănătos, precum și eforturile sale de a avertiza oamenii cu privire la riscuri și de a distribui măștile tuturor familiilor.

„Nu există aproape nicio industrie pe aici, cei mai mulți sunt artizani”, explică primarul. „De la început, am pus fluturași în cutiile poștale ale locuitorilor, în care erau enumerate lucrurile pe care le pot face și pe care nu le pot face pentru a rămâne în siguranță. Am fost prima localitate din zonă care a distribuit măști tuturor familiilor și încă distribuim măști de schimb”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here