SBU denunță o nouă provocare rusă, legat de Transnistria

ACTUALIZARE. Serviciile ucrainene de securitate SBU denunţă joi drept o ”provocare orchestrară” de Kremlin acuzaţii ale unor separatişti proruşi din Transnistria, o regiune separatistă prorusă din Republica Moldova, care a anunţat că a dejucat un atentat ”terorist” pe care-l atribuie SBU, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Orice declaraţie (…) a falsei «republici populare Transnistria» cu privire la participarea SBU în pregătirea unui atentat terorist este necesar să fie considerată în mod exclusiv o provocare orchestrată de Kremlin”, susține SBU, într-o postare pe Telegram.


Știrea inițială. Transnistria – regiune separatistă din estul Republicii Moldova – a anunţat joi că a dejucat o tentativă de asasinare a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a transmis agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti, citată de Reuters și Agerpres.

RIA Novosti citează oficiali de securitate transnistreni care susţin că tentativa de asasinat a fost comandată de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Nu este clar deocamdată dacă aceştia au prezentat dovezi care să le susţină acuzaţiile, notează Reuters.

„Ministerul Securităţii Statului al Republicii Moldoveneşti Nistrene informează despre prevenirea unui atac terorist. Crima, ordonată de SBU, era pregătită împotriva unui număr de oficiali transnistreni. Suspecţii au fost reţinuţi. Ei fac depoziţii”, se arată în comunicatul de presă al ministerului, citat de RIA Novosti.

Atacatorii ar fi pregătit un atac terorist în centrul Tiraspolului şi, pe lângă eliminarea liderilor transnistreni, mizau pe un număr mare de victime, notează agenţia de presă rusă.

  • În ultimele săptămâni, Rusia a început să agite spiritele în regiune folosindu-se tot mai mult de Transnistria – detalii AICI.

INFO RUSIA | Premieră pentru yuan / Buriații, carne de tun / Avocat onest în Kuban? Periculos / „Dinții de dragon” au tocat miliarde / Scandal cu Auchan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here