Scandal la USR Ilfov: Oli Ardelean reclamă că a fost exclusă pentru o postare referitoare la amplasarea de bannere fără autorizație

Oli Ardelean. Foto: Facebook

Oli Ardelean reclamă că a fost exclusă miercuri seară din USR Ilfov pentru o postare referitoare la amplasarea de bannere fără autorizaţie în precampanie la Buftea şi în care amintea şi de scandalul semnăturilor false strânse în campania „Fără penali”, spunând că liderul partidului Dan Barna a „minimizat” acest caz, transmite News.ro.

„Ieri seară, într-o adevărată execuţie, o majoritate din Biroul Naţional USR, toţi din echipa Barna, m-a exclus din USR pentru postarea asta. Deşi am spus adevărul. Deşi am încercat mult timp să rezolv intern. Le-am cerut să amâne până se judecă sesizarea făcut de mine din august 2018 împotrivă angajatului lui Barna la Secretariatul General, Ciprian Necula”, a explicat Oli Ardelean.

„Cel responsabil de campania «Fără penali» şi care atunci, la sediul USR, după ce am găsit falsurile şi le scoteam din dosare, a ţipat la mine să ies de acolo, să las falsurile să le trimitem la primarii că poate le acceptă. Am ţipat şi eu la el, da, posibil să le accepte, pentru că trăim într-o ţara coruptă cu incompetenţi în administraţie. Poate nu se prind. Dar asta nu e motiv să trimită falsuri la primarii. Barna a refuzat atunci să analizeze vina lui Necula. A tot refuzat de atunci. Le-am cerut să îmi spună dacă au mai contractat firma de promoteri care le-au adus falsurile. Nu mi-au raspuns”, a adăugat Ardelean.

„Au ignorat cererea mea de amânare”

Ea spune că a cerut să se judece acea speţă împreună cu una nouă, în care a fost acuzată că a prejudiciat imaginea partidului scriind că Barna a minimizat problema semnăturilor false din campania „Fără penali”.

„Au ignorat cererea mea de amânare până poate fi judecată şi speţa cu privire la Necula. M-au exclus pe mine în timp ce acel individ este încă angajatul lor. În fine. O mizerie”, scrie fostă membră a USR Ilfov. 

Postarea care i-a atras excluderea lui Oli Ardelean datează din 8 noiembrie, în care ea afirma că jumătate din Biroul Judeţean USR Ilfov a spus că „e OK dacă un membru preşedinte de filială locală (Buftea, Adrian Ciobanu îl cheamă, voia să fie şi primar) a montat bannere fără autorizaţie în precampanie, că nu e ceva ilegal, că a fost o «greşeală» făcută cu «bune intenţii»”.    

Ea acuza că Ciobanu a făcut acest lucru, deşi i se transmisese, aşa cum li s-a spus tuturor în toate filialele locale, să nu monteze bannere fără autorizaţie. 

„Dar e ok pentru unii să păstrăm că membru un astfel de individ. Şi eu duminică ar trebui să votez USR? Când ştiu că Barna a făcut la fel cu semnăturile false de la «Fără penali» cumpărate printr-o firmă de promoteri de USR (vreo 20k la număr din alea 1 milion) pe care angajatul lui din secretariatul general, Ciprian Necula, voia să le trimită la primării? De a trebuit să fac super scandal la sediul USR? Şi Barna a minimizat totul încercând să dea vina pe mine, că am o vendetă personală”, afirma Ardelan într-un text postat cu două zile înaintea primului ţur al alegerilor prezidenţiale. 

În 2018, Oli Ardelean a semnalat nereguli în privința listelor de semnături strânse de promoteri în campania „Fără penali”, ea însăși identificând câteva sute de astfel de semnături la nivelul judeţului Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here