Ambasadorul României atenționează guvernul lui Dodon: „România nu va rămâne indiferentă de soarta Republicii Moldova”

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a avut o primă întâlnire cu noul premier moldovean, fostul consilier al lui Dodon, Ion Chicu. În mod simbolic, întrevederea a loc după ce șeful guvernului s-a întors din Rusia, prima țară pe care a vizitat-o.

Daniel Ioniţă a afirmat că în contextul actual, sprijinul României, inclusiv financiar, va continua să urmărească cu prioritate interesele cetățenilor din Republica Moldova, realizarea proiectelor bilaterale strategice și va fi strict condiționat de continuarea reformelor esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului său european.

„România nu va rămâne indiferentă de soarta Republicii Moldova, pentru că avem un spațiu comun de limbă, cultură și tradiții care, cu siguranță, constituie un  fundament solid al relațiilor noastre bilaterale”, a precizat diplomatul român, citat de Radio Chișinău. Republica Moldova rămâne a fi o prioritate strategică pentru România, iar parcursul european al țării va fi susținut în continuare de autoritățile române, a mai spus diplomatul.

Noul guvern de la Chișinău, în care se regăsesc mai mulți consilieri de-ai lui Igor Dodon, este considerat de analiști drept subordonat intereselor Rusiei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here