Schimbare în MAI. Ginerele lui Liviu Luca, numit într-o funcție importantă

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Directorul Direcţiei Contrainformaţii, Tiberiu – Silviu Dumitrache, a fost împuternicit să exercite funcţia de director general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă a MAI, începând de luni.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că, începând de luni, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, a încetat împuternicirea colonelului Petru – Răzvan Măgură în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă şi cea a lt.-colonelului Lucian – Mihai Popa în funcţia de prim-adjunct al directorului general al DGPI.

„Cu aceeaşi dată, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, domnul colonel Tiberiu – Silviu Dumitrache, directorul Direcţiei Contrainformaţii, a fost împuternicit să exercite funcţia de director general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă a MAI”, a transmis MAI.

Ofiţerul are o vechime de peste 14 ani în activitatea de informaţii şi protecţie internă şi a ocupat mai multe funcţii de execuţie şi de comandă în cadrul DGPI.

Silviu Dumitrache este ginerele lui Liviu Luca, fost sindicalist condamnat la închisoare. Tatăl lui Silviu Dumitrache, colonelul (r.) SRI Gheorghe Dumitrache, a fost condamnat în 2012, împreună cu generalul (r.) SRI Ovidiu Soare, la trei ani de închisoare cu suspendare de către judecătorii de la instanța supremă. În același dosar a fost achitat Emil „Cico” Dumitrescu, fost consilier prezidențial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here