Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1, filiala cu cel mai bun scor din București: „Secretul stă în parteneriatul constant cu cetățenii”

Sebastian Burduja. Foto: Facebook

Scorul Partidului Național Liberal în București la alegerile parlamentare a fost mai mare decât cel de la locale, din septembrie, dar partidul de la guvernare nu a reușit să se impună în preferințele bucureștenilor.

Pe fondul prezenței reduse la vot, PNL a obținut la nivelul Capitalei locul 3, cu 21,52% din voturi la Camera Deputaților, PSD 26,17 %, iar Alianța USR-PLUS 29,38%. Totuși, filiala PNL Sector 1 a reușit să puncteze cel mai bun scor al liberalilor în București (23,6%), fiind și singurul sector unde PNL a depășit PSD.

Care este secretul, mai ales că la sectorul 1 primarul este un membru marcant al USR, iar PMP, care s-a luptat pentru același electorat de dreapta, a obținut cel mai bun scor dintre toate sectoarele?

„Ca Președinte PNL Sector 1, le mulțumesc în mod special bucureștenilor care ne-au acordat încrederea lor, precum și tuturor voluntarilor și simpatizanților noștri. Rezultatul este remarcabil. La nivel de București, în sectorul 1 PNL a luat cel mai bun scor – 23,6% și suntem singurul sector în care am învins PSD. Sunt, totodată, multe secții în care am ieșit pe primul loc. Acestea sunt rezultatele unei munci constante, fără oprire, de un an și jumătate.

Guvernul se va face cu certitudine în jurul Partidului Național Liberal, care nu a ezitat nicio clipă sa își asume crucea guvernării, în interesul țării. Noi nu suntem aici pentru un pumn de voturi în plus. Suntem aici sa lăsăm în urma o Românie mai bună. Asta facem și asta vom face”, a declarat Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1, după alegerile locale.

Rezultatul bun al filialei este explicat de activitatea permanentă a echipei în teren și în mediul online. În ultimul an și jumătate, după schimbarea conducerii de la București și de la sectoare, PNL Sector 1 s-a remarcat printr-o abordare „la firul ierbii”, nu doar în campanii electorale, ci prin întâlniri zilnice cu cetățenii, audiențe cu consilierii aleși, flashmob-uri, live-uri pe canalele sociale și transparență deplină legată de activitatea în consiliul local.

„Suntem într-un parteneriat permanent cu cetățenii pe care îi reprezentăm. Chiar dacă pandemia afectează interacțiunea directă, reușim să găsim modalități prin care să ascultăm oamenii și să venim cu soluții la problemele lor. De exemplu, am inaugurat recent, la cel mai nou sediu al filialei noastre, un sistem modern de videoconferințe, securizat, care ne permite să derulăm audiențe cu consilierii la distanță, consultări sau diverse proiecte de consiliere pentru cetățenii din comunitate care au nevoie de sprijin. Mereu alături de bucureșteni – aceasta este deviza PNL Sector 1 și secretul scorului nostru în aceste alegeri care s-au încheiat recent”, a explicat Sebastian Burduja.

În opinia sa, aceste alegeri trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică, care va trebui să găsească urgent un mod prin care toți cetățenii să își dorească să se implice activ, constant, în viața publică. Numai o asemenea revoluție a implicării civice și politice va putea evita dezastrul populismului anti-democratic și anti-european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here