Secretarul britanic al Apărării: Tancurile Challenger 2 sunt aşteptate să ajungă în Ucraina înainte de vară

A Challenger 2 tank storms ashore during an amphibious capability exercise in Hampshire. Members from the 1st Mechanized Brigade were involved in the Maritime Component Power Demo held at Browndown Beach, Gosport on the 28th October 2010. The event took place in October 2010 for the ISCC (Immediate Staff Command Course) which involves Royal Marines coming a shore along with members from the Royal Welsh Regiment.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că tancurile Challenger 2 sunt aşteptate să ajungă în Ucraina înainte de vară, relatează Ukrinform citând la Sky News, potrivit News.ro.

Întrebat în Parlament când vor ajunge tancurile Challenger 2 în Ucraina, Wallace a spus: „Va fi în această parte a verii, sau în luna mai – va fi probabil spre perioada Paştelui”.

Potrivit Ukrinform, guvernul britanic a aprobat o decizie de a furniza Ucrainei o companie de tancuri de luptă principale Challenger 2 – patru imediat şi opt puţin mai târziu. Duminică, militarii ucraineni au sosit în Marea Britanie pentru a se antrena pe tancurile Challenger 2.

Şi Norvegia va trimite o parte din tancurile sale de luptă Leopard 2 în Ucraina „cât mai curând posibil”. Ministrul Apărării din Norvegia, Bjorn Arild Gram, a declarat acest lucru într-un interviu acordat AFP, relatează Ukrinform. „Norvegia va trimite o parte din flota sa de tancuri de luptă Leopard 2 de fabricaţie germană în Ucraina „cât mai curând posibil”, indicând probabil sfârşitul lunii martie”, se arată în raport.

Există un univers paralel al războiului și el este esențial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here