ALDE a stabilit, marţi, susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcţii, fără acordul formaţiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleşcanu, notează Mediafax.

„Prima decizie e cea referitoare la susţinerea colegului senator Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului României. A doua decizie pe care am luat-o a fost cea privitoare la pierderea calităţii de membru ALDE pentru persoanele care fără acceptul sau ssuţinerea partidului acceptă funcţii, conform prevederilor statutuare. Aceste decizii au fost luate cu o largă majoritate. A fost prezent şi dl Meleşcanu care şi-a cerut scuze colegilor pentru situaţia pe care a generat-o. Nu putem accepta astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al ALDE de marţi la Parlament.

Întrebat dacă decizia ALDE, de excludere a persoanelor care acceptă funcţii, fără acordul partidului, e valabilă şi la Camera Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Şi la Camera Deputaţilor e valabilă decizia şi la nivelul Guvernului, Senatului, secretarilor de stat, peste tot”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here