Şef de stat decedat de Covid-19

Sursa: Wikipedia

Premierul regatului african Eswatini, Ambrose Mandvulo Dlamini, a murit duminică într-un spital din Africa de Sud, a anunţat în cursul serii guvernul acestei ţări, fosta Swaziland, într-un comunicat, fără să precizeze cauzele decesului, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Ambrose Mandvulo Dlamini, prim-ministrul ultimei monarhii absolute a continentului, era în vârstă de 52 de ani.

„Majestatea Sa mi-a cerut să informez naţiunea despre decesul trist şi prematur” al premierului, „în timp ce era primea îngrijiri într-un spital din Africa de Sud”, a declarat viceprim-ministrul Themba Masuku într-un comunicat.

El a fost internat într-un spital din Africa de Sud la 1 decembrie, după ce cu două săptămâni înainte fusese diagnosticat pozitiv la COVID-19.

La 15 noiembrie, el a anunţat că a fost testat pozitiv la coronavirus, adăugând că este „asimptomatic” şi că se simte bine. Până la unda verde a medicilor, el a lucrat de acasă.

Ulterior a decis, „pentru a grăbi restabilirea”, să se transfere la un spital sud-african.

Novice în politică, Ambrose Mandvulo Dlamini a fost numit premier în octombrie 2018.

Potrivit ultimelor date raportate duminică, cu anunţul acestui deces, Eswatini a înregistrat peste 6.700 de cazuri, dintre care 127 de decese din cauza COVID-19, pentru o populaţie de 1,2 milion de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here