Şeful Google Search, despre capcanele chatbot-urilor: Acest tip de inteligenţă artificială poate duce la ceva ce numim halucinaţii

Şeful Google Search a avertizat asupra capcanelor inteligenţei artificiale în chatbot-uri într-un interviu publicat sâmbătă, în timp ce compania-mamă Google Alphabet luptă pentru a concura cu aplicaţia de succes ChatGPT, transmite Reuters.

Acest tip de inteligenţă artificială despre care vorbim acum poate duce uneori la ceva ce numim halucinaţii. Acest lucru se exprimă în aşa fel încât o maşină să ofere un răspuns convingător, dar complet inventat”, a declarat Prabhakar Raghavan, vicepreşedinte senior la Google şi şeful Google Search, pentru ziarul german Welt am Sonntag.

Una dintre sarcinile fundamentale, a adăugat el, este menţinerea acestui tip de inteligenţă artificială la minimum.

Google a rămas în urmă după ce OpenAI, un startup susţinut de Microsoft cu aproximativ 10 miliarde de dolari, a introdus în noiembrie ChatGPT, care de atunci a uimit utilizatorii cu răspunsurile sale incredibil de umane la întrebările utilizatorilor, potrivit News.ro.
Alphabet a prezentat Bard, propriul său chatbot, la începutul acestei săptămâni, dar software-ul a afişat informaţii inexacte într-un videoclip promoţional, o gafă care a costat miercuri compania 100 de miliarde de dolari din valoarea sa de piaţă.

Alphabet, care încă efectuează teste pentru utilizatori pe Bard, nu a indicat încă când aplicaţia ar putea deveni publică.

În mod evident, simţim urgenţa, dar simţim şi o mare responsabilitate. Cu siguranţă nu vrem să inducem publicul în eroare”, a spus Raghavan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here