Șeful Lukoil a murit căzând de la etaj. În martie, compania a cerut încheierea războiului. Era considerată marele perdant al embargoului UE

Sursa: TASS

Șeful consiliului de administrație al Lukoil, Ravil Maganov, a murit după ce a căzut pe fereastra unui spital, transmite Meduza, citând REN.

Managerul în vârstă de 67 de ani era tratat la Spitalul Clinic Central din Moscova, într-o secție situată la etajul șase.

Despre decesul lui Maganov a scris și Interfax, pe surse.

Canalul de Telegram, Mash, a anunțat și el decesul. Din mesaj rezultă că șeful Lukoil s-ar fi putut sinucide. O sursă RIA Novosti a și fost citată că „probabil Maganov s-a sinucis”.

Site-ul Baza vorbește despre faptul că Maganov „ar fi putut să cadă accidental în timp ce fuma”.

Agențiile de aplicare a legii din Moscova au confirmat pentru TASS că un bărbat a căzut pe fereastra Spitalului Clinic Central și a murit. Numele decedatului nu a fost făcut public.

Lukoil a anunțat oficial că Ravil Maganov a murit după o boală gravă, scrie RIA Novosti.

În anii 1980, acesta a lucrat la Langepasneftegaz, care a devenit parte a Lukoil, înființată în 1991. Maganov este autorul numelui companiei Lukoil. Din 1993, este membru al consiliului de administrație al Lukoil, iar din 2020 îl conduce. Din 2006, Maganov a fost prim-vicepreședinte executiv al companiei. Ravil Maganov este fratele CEO-ului Tatneft, Nail Maganov.

Al doilea producător de petrol al Rusiei, grupul Lukoil, a solicitat, la începutul lunii martie încheierea cât se poate de rapidă a conflictului din Ucraina. Astfel, într-o declaraţie pe propria pagină de internet, compania s-a declarat îngrijorată de „evenimentele tragice din Ucraina” şi a afirmat că susţine negocierile care să încheie conflictul.

În iunie, Kommersant scria că Lukoil este principala victimă a embargoului UE pentru petrolul rusesc, deoarece are participații la rafinării din România, Țările de Jos, Italia și Bulgaria.

VIDEO | Gorbaciov, în ipostazele care l-au consacrat: baie de mulțime, puci, demisie, Reagan, Raisa, Pizza Hut. Totul, în 9 videoclipuri și un bonus audio

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here