Șeful spionajului militar ucrainean: Avem surse peste tot în Rusia, inclusiv în administrația lui Putin

Ucraina are agenți în conducerea Rusiei, inclusiv în administrația președintelui Vladimir Putin, afirmă şeful Direcţiei de Informaţii a Armatei ucrainene, Kiril Budanov.

Într-un interviu acordat publicației Coffee or Die Magazine, Budanov a mai spus că atât înainte de invazia Rusiei, cât și în săptămânile de după, Ucraina a obținut o mulțime de informații despre intențiile Rusiei prin surse umane – inclusiv surse din Kremlin – și informații cibernetice. Printre multe alte lucruri, aceste perspective secrete au permis Ucrainei să știe încă din noiembrie cum și când Rusia plănuia să atace.

Avem surse, o mulțime de surse care lucrează pentru noi. Sursele noastre sunt peste tot. În armată, în cercurile politice, precum și în administrația președintelui”, a spus Budanov.

Dincolo de aceste surse, a spus el, Ucraina a dezvoltat o operațiune robustă de informații cibernetice care i-a permis să aibă „acces la tot complexul militar de apărare din Rusia”.

Potrivit lui Budanov, ucrainenii au reușit să pătrundă în multe sectoare ale conducerii militare, politice și financiare a Rusiei și să folosească informațiile în avantajul lor.

De exemplu, o lovitură cu rachete în Berdiansk, care a distrus o navă rusă de debarcare, a fost efectuată la momentul potrivit pentru a provoca pagube maxime. „Racheta a lovit în același timp în care se apropiau alte camioane cu combustibil și cu muniție”, a spus Kirill Budanov.

El susține că datorită progreselor semnificative în domeniul informațiilor cibernetice, Ucraina, pe lângă informațiile despre armata rusă, știe ce se întâmplă în sectorul petrolier din Rusia și monitorizează toate inovațiile în materie de arme.

Budanov spune că rușii lucrează foarte primitiv: „Vedem că așa-numita a doua armată din lume nu este atât de puternică precum o considerau toți înainte de război. În ciuda unui avantaj semnificativ în armament și aer, aceștia suferă pierderi semnificative. Moralul lor a scăzut foarte mult. Conducerea militară a Rusiei își vede pierderile și aruncă noi forțe în luptă. Comandanții ruși nu au timp suficient pentru a planifica operațiunea, așa că își aruncă oamenii la distrugere, iar noi îi distrugem.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here