Semnal de alarmă al episcopilor europeni: ”Europa se află în plină deșertificare spirituală”

Monseniorul Mariano Crociata, Episcop de Latina, în Italia, și vicepreședinte al COMECE (Comisia Conferințelor Episcopale din Europa), trage un semnal de alarmă, arătând într-un interviu că peisajul religios și creștin al continentului european seamănă din ce în ce mai mult cu cel al unui desert, relatează Vatican News.

Postul Mare se prezintă ca o oportunitate de redescoperire a rădăcinile creştine, fiind în acelaşi timp un îndemn, iar Biserica are sarcina de a face ca acest îndemn să devină actual şi viu”, a spus mons. Crociata, menţionând în acest sens mesajul pentru Postul Mare, al papei Francisc şi iniţiativa Consiliului Conferinţelor Episcopale din Europa care prevede ca, în fiecare zi din Postul Mare, să aibă loc o Sfântă Liturghie într-o ţară diferită din Uniunea Europeană.

Referindu-se la modul în care Europa poate să redescopere credința, speranța și iubirea, cele trei virtuți utile pentru un bun parcurs în timpul Postului Mare, Mons. Crociata a spus: „Există trei sarcini de îndeplinit. Prima este redescoperirea esențialul: pandemia a avut efectul de a-i face pe toți să înțeleagă riscul de a fugi după lucruri inutile. Rugăciunea și postul pot fi un antidot valid împotriva acestei tentații. A doua sarcină este de a înțelege că suntem o singură comunitate, cu un destin comun: ceea ce afectează pe unul, îi afectează pe toți, și nu ne putem separa unii de ceilalți. Și, cea de-a treia sarcină este pregătirea pentru viitor pornind de la cei din urmă, de la cei care nu sunt în măsură să trăiască Postul Mare, care nu pot posti pentru că au multe probleme de înfruntat, care nu pot face acte de caritate pentru că sunt prea săraci. Este necesar să începem de la cei mai mici pentru a trăi în mod autentic viața creștină”.

Referindu-se la oportunitatea oferită de Postul Mare pentru a combate deşertificarea spirituală a Europei, mons. Mariano Crociata a arătat că ”trebuie să schimbăm orientarea culturală de bază, în primul rând noi, credincioşii”. ”Trebuie să înţelegem că nu este vorba de a acţiona „pentru” cineva, ci de a începe să acţionăm împărţind cu ceilalţi, acceptând cel puţin o împărţire la nivel de angajament şi responsabilitate”, a mai spus prelatul.

1 COMENTARIU

  1. Asa se intampla daca te apuci sa corectezi ce a ce este corect . Daca canoanele bisericesti recunosteau virtutile si lucrurile fireti , astazi prin tot felul de interpretari si corecturi s-a ajuns la a uzurpa temelia credintei prin acceptarea in numele dragostei de aproape a tuturor comportamentelor si ineptiilor ideologice . Daca si pe Hristos il corectezi , ca mare popa ce se stie cu cuvintele si schimbindu-le sensul din rugaciunea „Tatal nostru” , pentru a fi in pas cu ratiunea umana si dogma veacului acesta .
    Tineti-va de ratiune si adaugati-o de trei ori in locul credintei apostolice ,platita cu sange si lacrimi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here