Semnal de alarmă: Nu vor fi suficiente doze de vaccin pentru a imuniza, până la sfârșitul lui 2024, toată populația lumii

Unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri, care ar urma să producă și un vaccin anti-COVID-19, susține că nu vor putea fi produse suficient de multe doze de vaccin pentru a imuniza toată populația lumii până la sfârșitul anului 2024, scrie Financial Times.

Director executiv al Institutului Serum din India, Adar Poonawalla, a declarat că companiile farmaceutice nu cresc capacitatea de producție suficient de rapid pentru a vaccina populația globală în mai puțin timp.

„Va dura patru până la cinci ani până când toată lumea va primi vaccinul pe această planetă”, a explicat Poonawalla pentru Financial Times.

El a estimat că, dacă vaccinul anti-Covid-19 este unul cu două doze, cum ar fi cel pentru rujeolă, lumea va avea nevoie de 15 miliarde de doze.

Această evaluare trezește semne de întrebare privind afirmațiile politicienilor, care au promis vaccinuri până luna viitoare, deoarece îngrijorările cresc mai ales odată cu precomenzile mari din SUA și Europa care ar putea lăsa țările în curs de dezvoltare fără acces la vaccin.

Compania condusă de AdarPoonawalla este cel mai mare producător de vaccinuri din lume ca volum, producând anual 1,5 miliarde de doze de vaccinuri pentru a fi utilizate în peste 170 de țări pentru a proteja împotriva multor boli infecțioase, cum ar fi poliomielita, rujeola și gripa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here