Serviciile de informații din SUA nu cred că virusul a fost fabricat de om sau modificat genetic. Însă rămâne valabilă ipoteza unui accident de laborator

Serviciile de informații din SUA nu cred că noul coronavirus a fost creat de mâna omului, cu premeditare, în laborator sau modificat genetic, potrivit CNBC. Însă comunitatea de intelligence păstrează în calcul o anumită ipoteză.

Într-un comunicat dat publicității, Direcția de Informații din SUA a precizat că „intelligence-ul american se alătură consensului științific larg conform căruia virusul care produce COVID-19 nu a fost realizat în laborator de către oameni sau modificat genetic”.

„Comunitatea va continua să examineze cu rigurozitate informațiile care apar pentru a determina dacă epidemia a apărut prin contactul cu animale infectate sau dacă a fost vorba de un accident într-un laborator din Wuhan”, se mai precizează în comunicat.

Poziția Direcției de Informații contrazice informațiile care sugerau că noul coronavirus a fost dezvoltat de cercetător chinezi pentru a fi folosit ca armă biologică. Însă serviciile de informații caută să stabilească dacă focarul Covid-19 „a început prin contactul cu animalele infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident într-un laborator din Wuhan.”

Președintele Donald Trump a declarat joi că a „văzut” dovezi care sugerează faptul că virusul își are originea într-un laborator de virologie din Wuhan, transmite USA Today. Dar liderul de la Casa Albă nu a furnizat nicio dovadă în sprijinul acestei afirmații.

Comentariul președintelui american a venit la câteva ore după ce șeful Direcției de Informații, Richard Grenell, a emis comunicatul sus-menționat.

Administrația Trump a pus presiune pe agențiile de informații americane pentru a căuta informații despre originea noului coronavirus și pentru „a vâna” dovezi care să ateste că virusul să a fost creat într-un laborator chinez, scrie The New York Times.

Publicația americană subliniază însă că „agențiile de informații rămân sceptice cu privire la această ipoteză și la ideea că astfel de dovezi există”, adăugând că secretarul de stat american, Mike Pompeo, se află printre cei care au făcut astfel de presiuni.

1 COMENTARIU

  1. Serviciile americane (Comunitatea de Intelligence), cu o puternica tenta Globalista (de-abia asteapta sa-l debarce pe Trump), ar trebui sa mai consulte si alte Surse Stiintifice, in afara Mediei „Cumparata” la maxim. Cum poti sa spui ca Virusul nou a evoluat Natural, cand Componentele lui (Virusurile mama) Nu ataca Acelasi Tip de Celule, DECI Nu se pot Intalni in mediul Natural ? Pe langa IGNORANTA, mai trebuie si multa PROSTIE ? Oricum, au dat-o in gard de multe ori, incat cei care ii cred sunt in descrestere. Lucrurile nu vor mai merge mult timp asa. Credeam ca au inteles, dupa modul cum se desfasoara evenimentele. Si inca nu s-au terminat. Mai au timp de gandire… Vor urma surprize, in sensul ca Adevarul nu poate fi mascat la infinit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here