Serviciile secrete austriece fuseseră prevenite din vară că atacatorul de la Viena a încercat să cumpere muniție din Slovacia

Serviciile austriece de informații (BVT) au fost informate de Slovacia despre intenția teroristului care a ucis patru persoane, luni seară. în Viena, de a cumpăra muniție, a anunțat miercuri ministerul de Interne, citat de AFP.

În cursul ultimelor ore, au apărut informații care arată că, cu câtva timp înainte de atacul terorist, serviciile secrete slovace au informat BVT despre subiectul atacatorului. Acestea au indicat că el voia să procure muniție„, a afirmat Karl Nehammer, într-o conferință de presă.

Acesta l-a acuzat pe predecesorul său de extremă dreapta că, prin acțiunile sale, a afectat serios capacitatea serviciilor secrete.

Predecesorul meu Herbert Kickl a provocat daune durabile, pentru a nu spune că a distrus BVT„, a susținut Karl Nehammer.

Potrivit presei germane, citată de BBC, atacatorul a călătorit în Slovacia, în iulie, pentru a cumpăra muniție pentru o armă de asalt Kalashnikov AK-47, dar nu a reușit, deoarece nu avea permis de armă, relevă rapoartele autorităților slovace. Poliția slovacă a confirmat că a transmis mesajul imediat colegilor lor austrieci. 

„Poliţia slovacă a fost informată în timpul verii că suspecţi din Austria au încercat să cumpere muniţie din Slovacia. Ei nu au reuşit să facă această achiziţie„, au afirmat reprezentanții autorităților din Bratislava. Informaţia a fost imediat transmisă către Austria. 

Patru persoane au fost împușcate mortal și alte 23 au fost rănite, după ce teroristul a deschis focul, luni seară, în centrul Vienei. Atacul a fost revendicat de gruparea ISIS. 

Atacatorul, în vârstă de 20 de ani, s-a născut la Viena și avea dublă naţionalitate, austriacă şi nord-macedoneană, scrie Agerpres. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here