Parlamentul European este pregătit să permită intrarea în funcţie a noii Comisii Europene a Ursulei von der Leyen la 1 decembrie – cu o lună mai târziu decât s-a prevăzut -, în contextul în care trei ţări – România, Franţa şi Ungaria – urmează să propună candidaţi în noua CE, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al PE, relatează AFP, citată de news.ro.

Preşedintele PE şi liderii grupurilor politice au analizat rezultatele audierilor parlamentare. Un proces democratic şi transparent. Parlamentul este pregătit să voteze la timp pentru a permite noii Comisii să-şi înceapă (mandatul) la 1 decembrie şi cere o desemnare rapidă a trei noi comisari desemnaţi”, a anunţat pe Twitter Jaume Duch, un purtător de cuvânt al PE.

Începerea mandatului noii echipe a Comisiei Europene, condusă de Ursula von der Leyen, probabil va fi amânată până la 1 decembrie, din cauza procedurilor pentru validarea candidaturilor transmise de România, Ungaria şi Franţa, declara sâmbătă David Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

Parlamentul UE este angajat într-un mecanism transparent, dar acum sigur că vor fi propuşi alţi trei comisari de către România, Ungaria şi Franţa. Vom iniţia în Parlament examinarea candidaturilor. Cred că poate că nu va mai fi posibil să respectăm data de 1 noiembrie, am merge spre 1 decembrie”, a afirmat el, zsilele trecute, potrivit Mediafax.

Acum, dacă se ajunge la desemnarea altor trei comisari şi la un mecanism de evaluare a intereselor financiare, iar apoi la audieri în Parlament, nu se întâmplă nimic dacă se amână procedura câteva săptămâni”, a mai precizat Sassoli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here