Siegfried Mureșan explică de ce merge cancelarul Austriei în Bulgaria: „Tot ce face este doar pentru propria sa imagine”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan afirmă marţi, despre cancelarul Austriei şi anunţul vizitei acestuia în Bulgaria că „tot ce face este doar pentru propria sa imagine în Austria”, iar faptul că va vizita Bulgaria pe 23 ianuarie nu înseamnă că Austria va ajuta Bulgaria. Sunt convins că în cadrul vizitei nu va face nicio promisiune Bulgariei, nu va face nicio declaraţie pozitivă privind Schengen, ci va continua cu discursului agresiv pe tema migraţiei, a declarat el, relatează News.ro.

”Tot ce face cancelarul Austriei este doar pentru propria sa imagine în Austria. Singurul lucru care îl interesează este să câştige capital politic în Austria. Faptul că va vizita Bulgaria pe 23 ianuarie nu înseamnă că Austria va ajuta Bulgaria”, afirmă europarlamentarul PNL într-o postare pe Facebook.
Siegfried Mureşan se declară convins că oficialul austriac nu va face nicio promisiune Bulgariei.
”Sunt convins că în cadrul vizitei nu va face nicio promisiune Bulgariei, nu va face nicio declaraţie pozitivă privind Schengen, ci va continua cu discursului agresiv pe tema migraţiei. Merge în Bulgaria doar pentru a avea o nouă ocazie de a comunica pe tema migraţiei publicului din Austria înaintea alegerilor regionale din 29 ianuarie”, mai spune liberalul.

Preşedintele Bulgariei Rumen Radev s-a întâlnit la Viena, în prima zi a anului, cu cancelarul austriac Karl Nehammer. Oficialul bulgar apare şi la concertul de Anul Nou, în compania preşedintelui Austriei, Alexander Van der Bellen.

Deplasarea preşedintelui Bulgariei la Viena şi discuţiile cu oficialii austrieci în chiar prima zi a anului vine în contextul în care Austria s-a opus în decembrie, la Consiliul JAI, intrării Bulgariei şi României în Schengen, pe motiv că nu ar fi protejate suficient graniţele externe ale UE.

În plus, cancelarul austriac Karl Nehammer a venit ulterior la Consiliul European din decembrie cu propunerea de a fi construit un gard la frontiera Bulgariei cu Turcia.

Cancelarul Austriei invocă un „nou calendar” al ministrului său de Interne. Într-un dosar cu România și Bulgaria, Nehammer e grijuliu cu Ungaria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here