Siegfried Mureşan, în plenul PE: Trebuie să începem în acest an negocierile de aderare la UE, cu R. Moldova

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a declarat în plenul Parlamentului European că trebuie să începem negocierile de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova în cursul acestui an, imediat ce au fost implementate cele nouă recomandări, transmite News.ro.

”Trebuie să începem negocierile de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova în cursul acestui an, imediat ce au fost implementate cele nouă recomandăriAm spus aseară, în plenul Parlamentului European, următoarele lucruri: Pentru a putea trăi în siguranţă în interiorul graniţelor Uniunii Europene, este esenţial să fim înconjuraţi în vecinătatea noastră imediată de state care sunt sigure şi stabile”, arată eurodeputatul PNL într-un comunicat oficial.
Mureşan mai spune că ”Republica Moldova este stat vecin al Uniunii Europene şi al Ucrainei. De aceea, o Republică Moldova proeuropeană este bună pentru cetăţenii Republicii Moldova, dar este importantă şi pentru Uniunea Europeană şi pentru Ucraina”.
”Ştim că cetăţenii Republicii Moldova îşi doresc integrare europeană, ştim că actualele autorităţi de la Chişinău – preşedintă, guvern, majoritate parlamentară – îşi doresc integrare europeană. Ştim şi cine nu îşi doreşte acest lucru: Federaţia Rusă şi oligarhii care au fost obişnuiţi să controleze mediul de afaceri, scena politică şi mass-media în Republica Moldova în ultimii ani. De aceea, trebuie să ajutăm Republica Moldova în continuare. În primul rând, trebuie să ajutăm Republica Moldova financiar pentru ca autorităţile să poată ajuta cetăţenii şi întreprinderile să treacă cu bine peste această perioadă”, a afirmat europarlamentatul liberal.
”Trebuie să spunem Republicii Moldova, după implementarea celor 9 reforme pe care le-am solicitat, ce urmează. Şi eu spun: de îndată ce aceste 9 reforme sunt implementate, trebuie să începem negocierile de aderare la Uniunea Europeană în cursul acestui an. Trebuie să liberalizăm comerţul cu Republica Moldova pentru ca Republica Moldova să poată, la fel ca Ucraina, exporta cât mai mult spre noi, să se poată dezvolta economic. Şi, chiar înainte ca aderarea să devină posibilă, fiindcă aderarea este un proces ce va dura câţiva ani, trebuie să integrăm Republica Moldova în Piaţa Internă Europeană. Asta va aduce beneficii pentru oameni.  Tot ceea ce facem pentru Ucraina trebuie să facem şi pentru Republica Moldova în perioada următoare”, a mai declarat Siegfried Mureşan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here