Siegfried Mureşan, reales vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European

Sursa: Facebook

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL) a fost reales, miercuri, vicepreşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European, cu 151 din 170 de voturi valabil exprimate, informează News.ro.

Grupul PPE a câştigat alegerile europarlamentare din 9 iunie şi şi-a întărit poziţia de cel mai mare grup politic din Parlamentul European., arată un comunicat de presă.

„Mulţumesc Partidului Naţional Liberal pentru susţinerea candidaturii mele şi mulţumesc tuturor colegilor europarlamentari pentru votul de astăzi. Ca vicepreşedinte, voi continua să apăr interesele României în conducerea Grupului PPE. În precedentul mandat de vicepreşedinte, am obţinut sprijinul Grupului pe toate voturile importante în Parlamentul European privind alocarea de fonduri europene pentru România. Mă refer aici la Mecanismul European de Redresare şi Rezilienţă, pe care l-am negociat din poziţia de coraportor şi din care ţara noastră primeşte 28,5 miliarde de euro pentru finanţarea PNRR. Mă refer, totodată, la Planul RepowerEU privind reducerea dependenţei energetice de Federaţia Rusă, dar şi la Bugetul tradiţional al Uniunii Europene prin care sunt alocate ţării noastre majoritatea fondurilor nerambursabile pentru investiţii în infrastructură şi în sectorul agricol. De asemenea, am obţinut sprijinul Grupului PPE pentru apărarea intereselor fermierilor români şi pentru sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova”, a declarat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, conform sursei citate.

El a mai spus că în următorul mandat, împreună cu colegii europarlamentari din Partidul Naţional Liberal, va apăra în continuare fondurile europene alocate României şi interesele fermierilor români.

„În acelaşi timp, voi susţine crearea unei majorităţi proeuropene în Parlamentul European, alături de celelalte familii politice proeuropene şi sub conducerea noastră, a Grupului PPE, în calitate de câştigători ai alegerilor europene. Astfel, europarlamentarii extremişti, antieuropeni, precum AUR, vor fi izolaţi şi nu vor putea influenţa deciziile europene. De asemenea, voi susţine Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Nu în ultimul rând, voi susţine toate acele măsuri care duc la garantarea securităţii în interiorul Uniunii Europene”, a adăugat Mureşan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here