Europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat miercuri că Parlamentul European tocmai a decis să cheme candidatul desemnat de președintele Macron pentru poziția de comisar european din partea Franței la o a doua audiere.

Mureșan demonstrează astfel că, indiferent de țara de origine, un comisar european nu poate intra în echipa Ursulei von der Leyen dacă are probleme de integritate.

Am fost scoasă din cursa de standarde duble și de jocuri politice făcute, din nefericire, și cu ajutorul unor colegi români. Ceea ce mi s-a întâmplat a fost o nedreptate, dar am, ca de fiecare dată, puterea de a merge mai departe”, s-a plâns Rovana Plumb, după ce comisia comisia juridică a Parlamentului European a respins candidatura ei.

Parlamentul European tocmai a decis să cheme candidatul desemnat de președintele Macron pentru poziția de comisar european din partea Franței la o a doua audiere”, a scris Mureșan pe Facebook. ”Candidatul Franței, Sylvie Goulard (Renew), a folosit în mod ilegal fonduri europene în trecut.
Un candidat cu probleme de integritate nu poate fi comisar european.
În plus, Sylvie Goulard a efectuat muncă de consultanță plătită cu mai mult de 10.000 euro pe lună în timpul în care a fost europarlamentar. Părerea mea este că atunci când ești parlamentar trebuie să lucrezi pentru cetățean, de dimineața până seara, nu pentru interese private pe bani mulți.
Această audiere va avea loc joi”,
a mai precizat Mureșan.

Comisia JURI i-a respins candidatura Rovanei Plumb din cauza conflictului de interese descoperit în declarațiile sale de avere și de interese. Președinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut Bucureștiului o altă propunere. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni seara că va veni cu un alt candidat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here